Dim i jedan gol, kratak su opis dešavanja ovog 152. Večitog derbija u okviru 9. kola Jelen superlige. Leonardo je Partizan doveo do prve pobede u derbiju, nakon dve godine.

Uprkos zaista solidnom početku na stadionu JNA, tokom kojeg su obe strane krenule silovito ka protivničkom golu, nijedne otvorene šanse za pogodak nije bilo u prvih deset minuta igre. Prva velika šansa, stigla je za Partizan u 12. minutu kada je na ivici kaznenog prostora faul izvršio Ristić nad Jevtovićem. Glavni arbitar današnjeg susreta Milorad Mažić, dosudio je slobodan udarac. Leonardo je, međutim, pogodio samo spoljnu stranu mreže.

U nastavku je viđen i drugi korner za Zvezdu, bez velikih posledica po golmane-debitante večitih rivala. Tempo je pao oko 20. minuta, uprkos glasnoj podršci Juga i Severa. 

Prvi pokušaj na gol iz igre bio je delo Uroša Đurđevića u 25. minutu, ali neprecizno. Promašilo se i iz prekida dva minuta kasnije, dok je Zvezda još bila bez konkretne prilike.

Slavoljub Srnić je u 29. minutu pokušao snažnim šutom iz desnog ugla, ali sem intervencije za Filipa Kljajića i kasnijeg kornera, nije bilo većih posledica po crno-bele. Zanimljiv detalj sa klupe obe ekipe je sedenje glavnih trenera Večitih, koji se sa pozicija nisu pomerali, sem kako bi brzinski posavetovali neke od igrača u napadu ili kontri.

Pomenuta igra na ivici faula, dovela je do sankcionisanja četvorice igrača u prvih 30 minuta. Ipak, iskustvo igrača sa obe strane, nadjačalo je temperament debitanata, što je doprinelo mirnoj situaciji na terenu.

Poslednji minuti prvog poluvremena, provedeni su u laganom premeštanju sa strane na stranu i sitnim prekršajima sa obe strane (10:8). Ruiz je zamalo ostavio svoju ekipu sa desetoricom jer pripada pomenutoj grupi četvorice sankcionisanih.

Petković je mogao Zvezdu da dovede do 1:0, ali je lopta otišla pravo u ruke mladog protivničkog golmana. Ukupno drugi šut u okvir gola za goste. Ova akcija je označila i kraj prvog poluvremena.  Posed lopte bio je 57:43

Drugo poluvreme označila je već tradicionalna bakljada sa severa.

Ristić i Vijeira su izveli još jedan napad Zvezde na protivnički gol (51′), ali ponovo neupešno. Partizan je odmah krenuo u kontru, uz podršku domaćih navijača. U ovom momentu se na stadionu JNA ponovo mogla videti brza igra. Usledio je i prvi korner za Partizan, kao rezultat veoma angažovane igre Đurđevića koji je na derbiju imao mnogo toga da dokaže.

Usledila je šansa za Đurđevića. On i Stevanović su režirali odličnu priliku (59′), koja se ipak odbila o prečku. Partizan se pokazao znatno konkretnije u nastavku susreta.

S druge strane, Kanga je samo uspeo da iz velike daljine šutne ka golu Kljajića. Ostalo je još 20 minuta do kraja, a crveno-beli su još držali solidan posed lopte.

Izlazak Božinova (za Nikolu Đurđića) sa terena, nije momentalno promenio nastup Partizana. U redovima Zvezde, došlo je do prve izmene. Vijeira je zamenjen Srđanom Plavšićem.

Đurđević je ponovo imao šansu za gol u 73. minutu, ali je rezultat ostao na 0:0. Zbog bola u nogama, zamenjen je Sašom Ilićem, na ovacije domaćih navijača. Kapiten Partizana odigrao je ukupno 28 derbija.

Nakon faula, Leonardo je dobio priliku da Partizan dovede u vođstvo, ali nije uspeo da razbije šestočlani živi zid protivnika u 79. minutu.

Nedavno aktivirani Plavšić bio je fauliran, ali je posle kratke lekarske intervencije mogao da nastavi meč. U međuvremenu Srnić je izašao i ostavio prostora Anđelkoviću, dok su se šanse za gol u derbiju smanjivale sa prolaskom vremena.

Leonardo je tu činjenicu demantovao u 89. minutu igre, na asistenciju Đurđića, za pravi delirijum na jugu. Odbrana crveno-belih nije bila dovoljno brza za bilo kakvu efikasnu inrervenciju. Brazilcu je ovo prvi gol na prvom derbiju. Odlučeno je da nadoknada vremena potraje naredna četiri minuta.

Ruiz je zatim propustio gotovo stoprocentnu šansu za izjednačenje. Kljajić ipak legao na loptu uz dobru reakciju odbrane i sprečio pogodak. Trošilo se vreme do prve pobede Partizana u derbiju posle dve godine. U 147. susretu Večitih rivala, crno-belima je takođe komandovao Marko Nikolić.

Dok se na stadionu JNA slavila pobeda koja uvek ima znatno veći značaj od samo tri boda, treba napomenuti da je ovaj duel pružio znatno više od očekivanog na igračkom nivou, posebno u drugom poluvremenu.