U hladnoj majskoj večeri na stadionu Partizana odigran je meč “Asovi za decu”. Prijateljska utakmica dobrotvornog karaktera, bila je namenjena skupljanju novca za izgradnju dečjeg odeljenja za onkologiju u Nišu. Lepa atmosfera na terenu i mnoštvo golova, donekle su bili umanjeni slabijim odzivom publike. Fudbaleri, s druge strane, su prikazali da klasa zaista jeste večna.

humanitarna-utakmica-jna-34.jpg
Foto: MN Press

Iako su na travnatom terenu stadiona JNA zaigrali veliki fudbalski majstori poput Dejana Stankovića, Predraga Mijatovića, Nikole Žigića, Perice Ognjenovića, Ivice Kralja i brojnih drugih, samo nekoliko hiljada entuzijasta je svojim prisustvom uveličalo atmosferu koja je za cilj imala podizanje svesti o borbi koja traje znatno duže od devedeset minuta.

Večeras su se suočile dve odlične ekipe, predvođene istinskim stručnjacima: Radomirom Antićem, te Bore Milutinovića. Konačni rezultat je bio 5:4 u korist Antićevog tima, ali golovi, od kojih su viđena i dva penala, ostali su u senci euforije nastale po isteku meča. Naime, veliki broj dece, ali i onih starijih, utrčalo je u teren kako bi se slikali sa svojim idolima.

Nakon ovakvog završetka, treba se nadati da je prikupljen makar deo neophodnog novca za izvedbu pomenutog projekta, uz dodatno slanje poruke na 1150.