Jedan od najtrofejnijih srpskih stručnjaka, krajem prethodne nedelje potvrdio je odlazak u zasluženu penziju. Bivšem selektoru reprezentacije Srbije, te brojnih renomiranih evropskih klubova, koji je učestvovao na formiranje ogromnog broja košarkaša kroz više generacija, zahvalio se i moskovski CSKA kroz reči predsednika Andreja Vatutina.

 

Dragi Dušane,

Želeo bih da Vam iz sveg srca izrazim svoje divljenje i priznanje kao treneru i kao ličnosti.

Vaša odluka da završite karijeru, pokrenula je mnoge dobre uspomene i emocije. Mi u CSKA nikada nećemo zaboraviti Vaš doprinos i uticaj u stvaranju pravog evropskog velikana. Za mnoge od nas, bili ste ne samo trener, već učitelj, mentor i prijatej. Te kao i svi ostali ljubitelji košarke, mi se istinski divimo i brižno čuvamo sve ono što ste stvorili tokom Vaše izuzetne karijere.

Možda bi bilo lako navesti sve Vaše titule i prznanja, govoriti o mnogim Vašim dobrim trenerskim navikama i stilu, ali postoji jedno dostignuće koje je možda i važnije od svih titula. Mnogi ljudi, igrači, treneri, menadžeri iz čitavog sveta, s ponosom se sećaju životnih lekcija kojima ste ih naučili.

Želeo bih da ponovo kažem: “Hvala!”, u ime svih iz CSKA i poželim Vama i čitavoj vašoj porodici dobro zdravlje i sve najlepše u Vašem post-košarkaškom životu.

Molim Vas znajte  da ćete uvek biti dragi gost u Moskvi.

Iskreno Vaš,

Andrej Vatutin

Zahvalnica srpskom treneru, objavljena je na ruskom i engleskom jeziku.