Utisak sa 151. Večitog derbija je u najmanju ruku negativan. Susret Zvezde i Partizana, obeležile su međusobne tuče, te sukobi sa policijom. Na samom terenu, više nego mirno za krajnjih 1-1.

FullSizeRender 2.jpg
Foto: J.L.

Toplo aprilsko popodne i relativno pune tribine beogradske Marakane, obećavale su zanimljiv susret Večitih rivala. Preko 37.000 posetilaca, skupilo se da podrži svoje ekipe, u borbi za bodove u prvom Superligaškom plej-ofu. Početak meča je obeležilo podržavanje borbe protiv plućne hipertenzije, uz prilkladne majice koje su nosili igrači oba kluba.

FullSizeRender 3.jpg
Foto: J.L.

Ipak, sportska očekivanja su bila izneverena još u prvih pola sata igre.   Usledio je niz sukoba između pristalica Večitih.

Tokom poluvremena, delovalo je da su se donekle smirile strasti, da bi s početkom druge deonice meča, indicent bio nastavljen, a policija je bila prinuđena da “očisti” čitav sektor kod slova E na severnoj tribini.

Neki od navijača, posledično sabijenih ka zapadnoj strani stadiona, započeo je koškanje sa žandarmerijom, koja je u međuvremenu napravila prsten oko čitavog gornjeg dela stadiona. Ipak, stvari su se na tome većinom i završile.

Usledila su sporadična koškanja na severu, a deo navijača se tokom drugog poluvremena vratio na prethodno odvojen deo tribine, i odatle nastavio da mirno posmatra utakmicu.

FullSizeRender.jpg
Epilog. Foto: J.L.

Na terenu, još nije došlo do promene rezultata. Slaba igra sa obe strane, ostavila je mnogo toga za poželeti, a mreža se konačno zatresla tek u 86. minutu, kada je poentirao Predrag Sikimić, na oduševljenje gotovo celog stadiona. Efektan gol i prikladna proslava, opravdali su makar deo derbijevskog entuzijazma.

Tokom zaustavnog vremena, koje je svakako trajalo kraće od očekivanog, Zoran Rendulić dobio je drugi žuti karton i morao da napusti teren. Dva minuta kasnije, usledio je prekid oduševljenja crveno-belih. Brazilski vezista Everton, iskoristio je gužvu sa tridesetak metara, a Kahriman je u maniru Robsona Grina uhvatio a zatim ispustio loptu, koja je zatim uletela u gol.

Everton se zatim približio severnom delu stadiona, nakon čega je bio zasut predmetima poput upaljača, čaša, stolica i baklji. Za provociranje publike, zaradio je drugi žuti karton, na neodobravanje gostujućih navijača.

FullSizeRender 5.jpg
Foto: J.L.

Još minut igre i završen je 151. Večiti derbi. Kraj koji je malo ko odmah primetio, a gotovo ceo stadion jedva čekao.

11 CommentsComments are closed.