Teniseri prošli u četvrtfinale

Srpska reprezentacija, plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, pobedom nad Kazahstanom od 3:2. Pobedu za izjednačenje doneo je Novak Đoković, dok je plasman dalje obezbedio Viktor Troicki.

After a nerve-racking round played in Belgrade, Serbia is moving into the Davis Cup quarterfinals. The team lead by captain Novak Đoković beat Kazakhstan by a total of 3:2, for another match weekend in the Serbian capital. Great Brittain awaits.


Tokom prvog takmičarskog dana, Đoković je savladao Aleksandra Nedovjesova sa 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 6:3. S druge strane, Troicki je poražen od Mihaila Kukuškina sa 0:3, za prvo izjednačenje dveju reprezentacija u novoimenovanoj hali Aleksandar Nikolić.

Drugi dan, standardno je bio posvećen dublu. Đoković i Zimonjić, izgubili su od sastava Golubjev / Nedovjesov, rezultatom 0:3 (3:6, 6:7, 5:7). Poraz koji je označio prednost gostiju i strepnju nešto glasnijih navijača Srbije, u poređenju sa prva dva meča.

Najbolje je sačuvano za kraj, te se publika u nekadašnjem Pioniru razbudila i pružila neophodnu podršku srpskim reprezentativcima. Usledio je maratonski meč iz kojeg je Novak Đoković izašao kao pobednik. Nakon pet sati borbe, pao je uporni Mihail Kukuškin, uz 3:2 (po setovima 6:7 (6:8), 7:6 (7:3), 4:6, 6:3 i 6:2).

Sudbina daljeg plasmana selekcije Srbije, ostala je u rukama Viktora Troickog, koji je u poslednjem meču trodnevnog susreta doneo pobedu od 3:0 (6:2, 6:3, 6:4). Raspoloženi Troicki, savladao je Nedovjesova za manje od dva sata.

Naredni protivnik naših tenisera biće reprezentacija Velike Britanije, u periodu između 15. i 17. jula.