Svet domaćeg vaterpola potresa ozbiljna finansijska kriza u VK Partizan. Stanje koje sa pauzama traje poslednjih pet godina, doživljava kulminaciju. Nakon igrača koji su grejanje bazena dobili tek zahvaljujući angažovanju roditelja, usledili su zvanični apeli u vezi sa funkcionisanjem čitavog kluba.

8b3f7d1703d7b2ba2d76dc7cb8e565ab.jpg
Foto: Pintrest

U martu prošle godine, organizovana je revijalna utakmica kojom se prikupljao novac za brzu sanaciju budžeta. Uprava na čelu sa predsednikom Slobodanom Šoštarom, delovala je optimistično. Međutim, nepunih godinu dana kasnije, sa Banjice se čuje druga priča:

  Bez obzira na moj optimizam, VK Partizan je pred gašenjem. To nije pritisak, nego realno činjenično stanje. Kucali smo na sva moguća vrata i svi su upoznati koliko je situacija dramatična.

Partizan se, poput svog  ,,Večitog rivala”, više puta borio za opstanak u proteklih pet godina. Šampion iz 2011. godine i stecište mladih reprezentativnih talenata, rizikuje kraj poslovanja, na štetu svih takmičarskih kategorija, ali i oko 350 dečaka i devojčica koji se tek upoznaju sa najtrofejnijim srpskim sportom.

Iako trenutno igra prestižnu Ligu šampiona, učešće Partizana naredne sezone, kao i funkcionisanje čitavog sistema je pod znakom pitanja.