Nakon veoma neizvesnog meča u standardno vrućem Pioniru, završnica je ipak pripala crveno-belima. U odnosu na ubedljivu pobedu iz prvog derbija, večeras je stanje bilo znatno napetije, pa je krajnji rezultat bio 86:87 u korist Crvene zvezde Telekom.

KK-Partizan-KK-Crvena-zvezda-Finale-KLS-2-utakmica30-620x350.jpg
Foto: Marko Todorović

Pobedničku prednost doneo je Marko Gudurić, preciznim šutom za tri, kojom su se crveno-beli približili na korak od osvajanja Košarkaške lige Srbije. Iako su crno-beli, koji su igrali u svojstvu domaćina imali prednost od čak dvadeset poena, gosti su do preokreta došli u pravoj filmskoj završnici.

O pobedi Zvezde nije bilo ni reči tokom prvog poluvremena, dok su odlične igre Murića i Veličkovića sprečavale egal crveno-belih. Pirotehnika je ponovo preovladavala, što je čak izazvalo molbu Partizanovog šefa struke Aleksandra Džikića za navijanje bez upotrebe ovih sredstava.

Ipak, upornost igrača Dejana Radonjića se isplatila, uz malo sreće. Prvo su Cirbes i Gudurić sa po jednim slobodnim bacanjem doveli rezultat na 80:80, na samo dva minuta pred kraj. Da bi Veličković za Partizan postigao prelepu trojku, što je potpuno moglo da poremeti pobedničke ambicije gostiju. Prethodno je Jović bio stoprocentan sa linije slobodnih bacanja. Rezultat je bio 83:82 u korist Partizana koji je pred domaćom publikom bio više nego motivisan.

Radonjić je uzeo tajm-aut u pravom trenutku, nakon čega su usledila dva slobodna bacanja za Maika Cirbesa. Uz oba pogotka i prednost od samo jednog poena za crno-bele, dolazi se do poena večeri. Jović uručuje loptu Marku Guduriću koji hrabro šutira za tri sa oko devet metara. I pogađa! Nešto manje od sekunde do kraja i euforija za sve prisutne crveno-bele. 

Najkorisniji u redovima domaćina bili su Džamar Vilson sa 18 poena uz indeks od 19 i Novica Veličković sa 17 poena i indeksom od 15.

Za goste je ponovo briljirao Stefan Jović sa  13 poena i indeksom od 20, dok su istovetni broj poena imali i Cirbes (indeks 14) i Kinzi (indeks 15).

Nakon ovako neizvesnog susreta, Zvezda je na korak od odbrane Nacionalne titule, uz definitivno saznanje da sa mladim talentima nema zime. Za kraj, treba napomenuti da je večerašnja pobeda bila veoma značajna i na ličnom planu trenera Dejana Radonjića koji se izdvojio na listi stratega sa najviše pobeda u taboru crveno-belih. Ukupno 171 pred kraj tekuće sezone.

.