Večeras su odigrane još dve utakmice Jelen superlige. Reč je o vanrednom terminu,utvrđenom zbog zaostatka Partizana i Vojvodine i njihovih obaveza u evropskim takmičenjima. Obe utakmice su deo šestog kola JSL.

Rad u proslavi pogotka. Foto: MN Press.
Rad u proslavi pogotka. Foto: MN Press. Sva prava zadržana.

Partizan je na domaćem terenu sebi obezbedio samo bod. Ekipa Zorana Milinkovića, remizirala je rezultatom od 1-1, protiv Rada. Mali gradski derbi, nije privukao pažnju javnosti, pa je na stadionu JNA bilo jedva nekoliko hiljada pristalica obe ekipe. Domaćih standardno, više. Ipak, postoji stav da je reč o svojevrsnom bojkotu navijača, nakon slabijih rezultata crno-belih.

Golove su postigli Nemanja Vidić (20′), za Rad, dok je Valerij Božinov izjednačio samo dva minuta kasnije. Igra sa obe strane na mahove dobra, ali bez izrazite inicijative.

Na stadionu Jagodine, isti rezultat.

Stadion Jagodine. Foto: Arhiva.
Stadion Jagodine. Foto: Arhiva.

Favorizovana Vojvodina nije uspela da upiše pobedu na gostujućem terenu, a pogotke su ostvarili Igor Ivanovič (19′), za “Ćurane” i Danilo Sekulić (20′), za brzo izjednačenje i konačan rezultat.  Jagodina je ovim uspela da se odvoji sa donjeg dela tabel i sada je pretposlednja, iznad beogradskog OFK-a.