Crveno-beli u novom sastavu, uspešno su započeli novu takmičarsku sezonu. Pod komandom mladog Dušana Alimpijevića, Zvezda je savladala Mornar rezultatom 88:77 u okviru prvog kola ABA lige.

Domaća ekipa koju je večeras u Pioniru pratilo nešto manje od 2000 duša, odlično se pokazala u napadu, koji je po prvi put posle dugo vremena dominirao u odnosu na odbranu. Debitanti Lesor i Ročesti su prikupili simpatije svih prisutnih, dok je podmladak na čelu sa Lazarevićem i Jovanovićem pokazao potencijal.

Mornar je meč otvorio znatno bolje od očekivanog. Međutim, vođstvo u prvoj četvrtini je bilo kratkog daha, a pobeda crveno-belih nakon prvih deset minuta nije dovođena u pitanje. Utakmica je rutinski privedena kraju.

Međutim, uprkos izvesnom porazu, hrabri gosti iz Bara su nastavljali da rešetaju protivničku odbranu, uz poteze dostojne aplauza domaće publike. Najefikasniji bio je Lesor sa 22 poena, dok je za Mornar Ros upisao odličan 21 poen.

Zvezda koja i ove sezone brani titulu u ABA ligi nije nastupila u najjačem sastavu, te su navijači bili uskraćeni za nastup miljenika publike Branka Lazića i verovatno najzanimljivijeg pojačanja minulog prelaznog roka, krilnog centra Pera Antića.

Iako daleko od idealnog, večerašnji nastup crveno-belih daje više nego dovoljno razloga za optimizam navijača.