Zvezda je evroligašku sezonu pred domaćom publikom otvorila pobedom nad raspucanim Žalgirisom (73:61). Prelomila je sjajna odbrana crveno-belih.

Zvezda - Žalgiris
Foto: J.L. / SidelineSRB

Žalgiris je prikazao veliku preciznost u trojkama što ih je veoma efikasno održavalo u životu tokom gotovo trideset minuta na gostujućem parketu.

Izuzetak u efikasnosti lakih poena litvanskog napada je odavno patentirana Zvezdina treća četvrtina u kojoj su crveno-beli ubedljivo došli do vođstva. Osim odlične igre u skoku, konkretizovali su ofanzivni aspekt igre i došli do komotne prednosti.

Međutim potonji padovi u koncentraciji doneli su gostima šansu da zaigraju kroz rezultatsku klackalicu. Na nešto više od 5 minuta do kraja izjednačio je Tajler Kavano trojkom sa velike distance (58:58), a prednost Zvezdi je vratio Luka Mitrović. Tokom najvećeg dela susreta ponavljao se trend lakih poena Žalgirisa iz pozicije otvorenog šuta u poslednjim sekundama napada.

Meč je konačno prelomio Nikola Kalinić koji je uspešno vodio većinu akcija. Sasvim zasluženo se našao u centru pažnje i poneo MVP titulu sa 15 poena. Odmah za njim, Luka Mitrović sa 12 upisanih poena. Na strani Žalgirisa istakli su se Džoš Nebo sa 14 i Lukas Lekavičijus sa 11 poena.

Pojačala se buka oko 8000 navijača u Areni. Dok se čekao istek poslednja dva minuta, potezi su posmatrani kroz ekrane telefona kojima su ljubitelji košarke želeli da ovekoveče otvaranje evropske košarke u Beogradu. Prvi put nakon više od godinu dana. 

Nedostajali smo Areni i ona je nama.

Pratite SidelineSRB na Instagramu.