Zvezda je u drugom meču sa Radonjićem na klupi savladala Panatinaikos, rezultatom 74:71 u napetom derbiju 17. kola Evrolige.

Radonjić
Foto: Euroleague

Crvena Zvezda beat PAO in the Euroleague R17 derby, that only became a thriler in the final 60 seconds. During his second match back, coach Dejan Radonjić was able to bring his team to a focus and a 74:71 win.

Crveno-beli su u završnici prve deonice nadoknadili Panatinaikosovih +6 i prešli u vođstvo, sa maksimalnih +17. Odlično su se pokazali lokalni igrači, ali i Kori Volden koji je večeras upisao 17 poena.

Prednost domaćina se uz male izmene održala sve do poslednjih pet minuta, kada su Grci nagovestili povratak u meč.

Veoma lako je moglo da dođe do potpunog preokreta, u korist ,,Zelenih”, inicijativom Vajta i Papapetrua. Izjednačenje (68:68) na samo 55 sekundi do kraja, probudilo je crne slutnje u navijačima koji su i večerašnji evroligaški derbi pratili putem malih ekrana. Međutim, pravilno iznuđenim faulovima je Zvezda poentirala u poslednjim sekundama, a rezultat ponovo vraćen u korist crveno-belih.

Vođena odbrana tokom najvećeg dela utakmice načinila je primetnu razliku, a navijači slave povratničko izdanje trenera Dejana Radonjića nakon poslednje utakmice u ovoj kalendarskoj godini.

Naredni meč u Evroligi crveno-bele čeka na Božić, 7. januara kada će dočekati Fener u novom izdanju evropskog klasika.