Partizan je upisao pobedu od 2:1 pred publikom koju su činila samo deca, usled odluke UEFA. Epilog borbe za Ligu Evrope se čeka u Norveškoj.

Partizan i Molde
Foto: Marko Jovanović

Žalba crno-belih je donekle urodila plodom, te je umesto praznog stadiona igrače Partizana dočekalo skoro 6000 dečaka i devojčica koji treniraju fudbal. Glasna i iskrena podrška najmlađih ljubitelja fudbala koji na kraju nisu imali razloga da razočarano napuste JNA.

Scenario je, međutim, mogao da bude drugačiji.

Crno-beli su u 43. minutu. primili gol nakon nespretne reakcije odbrane. Dva minuta kasnije, izjednačio je Suma, za nešto bolji utisak pre kraja prvog poluvremena.

U nastavku je Partizan delovao nešto bolje sa jačom ofanzivnom incijativom. Sadika je na terenu zamenio Ožegović, što je pomoglo u presingu i obezbedilo stvaranje odlične gol-šanse.

Sam Sadik je imao preča posla.

Međutim, ekipa Sava Miloševića nije koristila prilike na domaćem terenu sve do 84. minuta kada je Zoran Tošić konačno doneo Partizanu drugi gol.

Ponovo su se crno-beli oslanjali na individualne kvalitete koji su večeras bili dovoljni za pozitivan rezultat. Strategija koja će morati da se menja u nastavku sezone.

Priliku za popravni, Partizan ima već za nedelju dana kada će gostovati Moldeu u ključnoj utakmici za plasman u Ligu Evrope.