Partizan se našao u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope nakon minimalnog poraza od Malatije u Turskoj. U borbi za evropsku jesen ih je održala gol-razlika od 3:2.

Asano Malatija Partizan
Foto: FK Partizan, via Twitter

Crno-beli su preživeli gostovanje u Malatiji zahvaljujući pobedi od 3:1 iz Beograda.

Nakon celokupno gledano, dobrog izdanja na stadionu JNA, usledio je hladan tuš na temperaturi od preko 40 stepeni. Iako je još u Beogradu bilo jasno da se Partizan oslanja na individualne kvalitete igrača, stanje na terenu je bilo daleko od alarmantnog, a tri pogotka u mreži Malatije su potvrdila taj utisak.

Očekivalo se relativno rutinsko gostovanje.

Međutim, slika iz Turske je nešto drugačija. Za razliku od prve utakmice kada su gol postigli tokom prvih pet minuta, Partizan večeras je primio gol već u 7. minutu igre, što je bio jedini pogodak na stadionu Jeni Malatija.

Niz početničkih grešaka se smenjivao sa kvalitetnijim akcijama, a izrazito pozitivan utisak je ostavio Strahinja Pavlović, čiji je odlazak u inostranstvo nažalost pitanje dana. Mladi štoper je doprineo slabom korišćenju visokog poseda lopte Malatije.

Osim toga, Pavlović se našao u centru sporne situacije, koju je trener Malatije Sergen Jalčin smatrao povodom za penal.

U nastavku, igrači Partizana su delovali konkretnije na terenu, a Stojković je intervenisao dva puta i na taj način nije dopustio dalje komplikovanje situacije.

Nakon još sedam minuta sudijske nadoknade, Partizan je iz ovog dvomeča izašao kao pobednik, a prvotimci beogradskog kluba su pozdravili svoje navijače.

Šef struke crno-belih je kao presudan faktor za prolaz dalje naveo volju. Karakteristiku koju će njegovi prvotimci morati da pokažu već narednog četvrtka, kada će dočekati Molde koji je uspeo da nadigra Aris.

Partizan će utakmicu protiv Moldea zaigrati pred praznim tribinama, usled suspenzije stadiona u Humskoj, potvrđenoj u ponedeljak.