Uprkos slabijem početku, Zvezda je nastavila niz pobeda u ABA Ligi. Pred oko 1500 gledalaca, crveno-beli su savladali razigrani Karpoš. Međutim, ponovna povreda kapitena Luke Mitrovića, bacila je senku na rezultat.

FullSizeRender.jpg
Jubilarna. Foto: J.L.

Ne zna se ko je bio iznenađeniji početkom utakmice u Pioniru; da li igrači Zvezde, pred protivnikom jačim od očekivanog, ili gostujuća ekipa, u momentu kada je došla u vođstvo.

Neujednačena odbrana Zvezde i odličan učinak gostiju za tri poena, doveli su Sokolove u rezultatsku prednost, tokom druge četvrtine. Na poluvreme se zatim otišlo sa 38:38.

Marko Gudurić koji je svoju ekipu držao u životu tokom prve polovine, nastavio je dobro i u nastavku. Uz pomoć imenjaka Marka Simonovića, crveno-beli su prešli u vođstvo, a popularni Simon, kojem su navijači ponovo skandirali, ubrzo se zagrejao i počeo da rešeta trojkama. Veliki broj izmena u gostujućoj ekipi, izazvali su šaljive povike: Izmena!

IMG_2766.JPG
Miljenik navijača. Foto: J.L.

Kako su stvari u domaćem taboru krenule da dolaze na svoje mesto, došlo je do neočekivanog i potencijalno veoma ozbiljnog razvoja događaja. Luka Mitrović je teren napustio uz pomoć sa klupe, držeći se za desnu potkolenicu. Stanje kapitena još je nepoznato.

S druge strane, igra se nastavila u dobrom ritmu crveno-belih, što je dovelo do njihove desete uzastopne jadranske pobede. Najkorisniji večeras, bio je Bjelica sa 21 poenom i indeksom 27, dok je  Simonović upisao isti broj poena, uz indeks od 22.

Za Karpoš, najefikasniji bio je Labović sa 16 poena.

*Napomena: Luka Mitrović je pregledan u toku večeri i dijagnostikovana mu je lakša povreda desne noge. U pitanju je istegnuće mišića lista, zbog kojeg mu je preporučeno jednonedeljno mirovanje.