U pripremnom meču pred početak olimpijskih kvalifikacija, Srbija je savladala Francusku rezultatom 94:88. Izjednačena igra suočenih ekipa, dovela je i do produžetka, tokom kojeg je došlo i do konačnog rezultata. Debitovao Jokić, najkorisniji – Raduljica. 

In a match equalised until the very end (81:81), Serbia was able to beat France twice in a week’s time, during a series of friendlies before the start of the Olympic qualifiers. The final result was 94:88 for the players of coach Saša Đorđević.  Tonight Miroslav Raduljica was the MVP, while Nikola Jokić made his debut in the National team. On the other hand, Lauvergne was France’s biggest asset with 14 points scored, followed by Tony Parker.

Selekcija Srbije u meč sa Trikolorima ušla je donekle oprezno, uz nepreciznost sa linije za tri, koja ih je pratila gotovo do samog kraja. S druge strane, odličan nastup Parkera i De Koloa, doveli su goste u vođstvo  tokom druge i treće četvrtine. Ipak, konstantna izjednačenja nisu dopustila previše radosti i vremena za slavlje tokom prvih 40 minuta.

Debi Nikole Jokića u nacionalnom dresu, obeležen je njegovom solidnom partijom, dok se sa centarske linije odlično pokazao i borbeni Štimac, te Miroslav Raduljica koji je večeras upisao 17 poena. Rezultatski se razbudio i kapiten Miloš Teodosić (10, 4) koji je večeras odigrao veći deo utakmice, otavljajući zatim prostora za ,,menjažu” između Stefana Jovića i izuzetno raspoloženog Nemanje Nedovića.

SERBIA_vs_FRANCE-307.JPG
Foto: MN Press.

Nakon rezultata od 81:81 u regularnom toku, usledio je produžetak u kojem su igrači Aleksandra Đorđevića produžili odličan tempo iz četvte četvrtine. Serija od 8:0, osigurala je pobedu Srbije u kojoj su petorica igrača došli do dvocifrenog broja poena.

U taboru Vensana Kolea, najefikasniji bio je Lovernj sa 14 poena, dok je Parker upisao 12, uz 8 skokova.

Naredna utakmica na domaćem terenu naše košarkaše čeka u utorak protiv selekcije Grčke, u nadamo se nešto punijoj Kombank areni, s obzirom na to da je večerašnjem susretu prisustvovalo nešto više od 11 hiljada posetilaca. Ulaz će u utorak biti slobodan.

6 Comments


Comments are closed.