Delfini su savladali motivisane Japance za prolazak u četvrtfinale Olimpijskog turnira. Prva četvrtina, za zaborav. Odbrana, briljirala, Filipović najkorisniji.

Selekcija Japana odigrala je verovatno najbolju utakmicu na čitavom turniru i povela sa šokantnih 5:2. Tokom pauze, selektor Dejan Savić je uspeo da razdrma svoje igrače, što se videlo kroz golove fenomenalnog Filipa Filipovića i Miloša Ćuka. Uprkos nepreciznoj večeri iz ugla strelca, Andrija Prlainović je donekle uspeo da asistencijama nadoknadi propušteno.

Drugo poluvreme donelo je promenu golmana, ali i znatno snažniju odbranu. Briljirao je Gojko Pijetlović među stativama, odbranio peterac, ali i sprečio povratak eventualne rezultatske neizvesnosti u meč. Ekipa Japana igrala je stihijski, brzo i shodno svom nacionalnom temperamentu. Međutim, klasa srpskih vaterpolista, ponovo se pokazala kroz dalji tok meča i osigurala prolaz Delfina u okrilje najboljih osam.

Ovo je ukupno druga pobeda naše reprezentacije. Srbija se trenutno nalazi na drugoj poziciji u grupi sa 6 bodova, a najverovatnije će se susresti sa Italijom u nastavku takmičenja, koja je treća. Međutim, u slučaju pobede Brazila nad Mađarskom, čeka nas derbi protiv Hrvatske.

Za sada, Srbija ima prilike da odahne. Zatim i ozbiljno porazmisli o regrupisanju, kako bi naredne partije tekle znatno lakše po plave delfine.