Futsal reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva i tako napravi dodatni istorijski podvig. Naša ekipa je izgubila od selekcije Rusije, rezultatom 3:2 posle produžetaka.

8240992056bce6f82d2ac133380762_w640.jpg
Foto: Starsport.

Obe selekcije su zaigrale punim intenzitetom, pa je odnos snaga bio izjednačen do samog kraja duela. Za Srbiju su poentirali Kocić i Simić, dok su Rusiju predvodili Lima, Abramov i Romulo.

Brazilcima ojačana ruska reprezentacija savladala je Orlove, koji su propustili previše šansi za vođstvo i prepustili protivnicima mesto u finalu. Ovo će Rusiji biti ukupno šesto finale na Evropskim šampionatima, dok će Srbija u nedelju imati prilike da se bori za svoju prvu veliku medalju.

193514348356bce6f7adef7692127642_w640.jpg
Foto: Starsport.

Srpski selektor Aca Kovačević, zaključio je da je snažna borba njegovih igrača ipak bila nadjačana nedostatkom koncentracije:

   Momci su se lavovski borili, ali nažalost nisu mogli da budu koncentrisani do kraja. Veliki je uspeh što smo uopšte došli u situaciju da igramo ovakve utakmice, a učinićemo sve da osvojimo treće mesto. Motiv uvek imamo.

Publika može da bude ponosan na ove momke. Da je neko pre prvenstva rekao da ćemo igrati polufinale, i to protiv Rusije, ravnopravno, mnogi ne bi verovali.” -zaključio je selektor.

Uprkos nesrećnom porazu, preko 11.000 posetilaca Arene, imalo je prilike da prisustvuje pravom sportskom spektaklu, s obzirom na to da je utakmica zaista opravdala polufinalni epitet.