Futsal selekcija Srbije, plasirala se u polufinale Evropskog šampionata, savladavši Ukrajinu rezultatom 2:1 u pravom trileru. Prvo polufinale velikih takmičenja za naše reprezentativce, pred prepunom Arenom. Suvišno je reći da je večeras pao još jedan rekord u posećenosti.

133582046356b8d40f94439395210304_w640.jpg
Foto: Tanjug

U prvom četvrtfinalnom meču, brzi tempo se nametnuo od samog početka i proneo kroz najveći deo večerašnjeg susreta. Za početak pobedničke serije naše reprezentacije, zaslužan je Mladen Kocić, golom u 2. minutu.

Veliki broj šansi, stvarao se za selekciju Srbije, ali bez ostvarivanja dodatne prednosti. Iako jasno bolji, rezultat se nije menjao.

U 24. minutu, Ukrajinci su iskoristili momenat nepažnje domaće odbrane i izjednačili na 1-1. Narednih nekoliko minuta, opada tempo, prave se izmene i ekipa Ace Kovačevića se u potpunosti vraća u igru. Ipak, razigrani golman Ukrajine, blokirao je odlične udarce iz uglova, te je utakmica ostala u egalu do same završnice.

Da se ne bi došlo do produžetaka, postarao se  Miloš Simić, volejem sekund pre isteka vremena. Asistencija na pas Marka Perića, delovala je kao refleks.

0MMM1023.JPG
Foto: MN Press

Usledio je poslednji, počasni udarac koji je pripao gostima, nakon čega je u Areni usledilo pravo slavlje. Zagrljeni, nasmejani, uplakani… Čitav spektar emocija na licima presrećnih igrača i članova stručnog štaba, koji su večeras ušli u istoriju. Ipak, ostalo je još da se igra.