Vaterpolo je definitivno kod kuće, što je i dokazala selekcija Srbije, ubedljivom pobedom nad reprezentacijom Hrvatske od 13:6.  Pao i rekord u posećenosti. 

DSC_0653.JPG
Foto: J.L.

Serbia beats Croatia by 13:6 during the first day of competition at Belgrade held European Championship. A good start for the team of coach Dejan Savić, also awarded as Coach of the year by LEN.

DSC_0641.JPG
Himna. Foto: J.L.

Izabranici Dejana Savića, odlično su startovali ovo Evropsko prvenstvo, dok je mali pad koncentracije dopustio protivnicima da smanje razliku. Ipak, pobeda Srbije se nije dovodila u pitanje ni u jednom momentu, pred punim gledalištem beogradske Arene.

Utakmici je prethodila ceremonija otvaranja, na kojoj su govorili predsednik LEN-a, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je pozdravljen ovacijama.

Takođe su pojedinačno nagrađeni najbolji vaterpolista i vaterpolistkinja u protekloj godini, te trener Dejan Savić.

Duci crop.JPG
Foto: J.L.

Sve predviđene utakmice su odigrane po predviđenom rasporedu, a večerašnja pobeda Srbije, kompletira utisak odličnog prvog takmičarskog dana.

Foto: J.L.
Foto: J.L.

*Treba napomenuti da je večeras, sa 11 hiljada gledalaca pao i evropski rekord u posećenosti vaterpolo mečeva. U saopštenju LEN-a se navodi da je reč o “najvećoj posećenosti u istoriji evropskih prvenstava”.  Još razloga za ponos.