Vaterpolistkinje Srbije poražene su na startu Svetskog omladinskog prvenstva u Beogradu od selekcije Novog Zelanda (5:17).

Foto: J.L.

Serbia loses to New Zeland (5:17) at the start of the Youth European Water Polo Championship in Belgrade.

Naše reprezentativke podržala je glasna domaća publika, dok su za Novozelanđanke navijale porodice koje su putovale uz svoje kćeri i sestre.

Gošće su od sredine prve deonice nametnule svoj tempo, a Srbija je bila konkurentna samo u prvih sedam minuta. U nastavku je Novi Zeland u potpunosti organizovao igru. Rivalke su se iskazale visokim golgeterskim učinkom.

Igračica meča je Novozelanđanka Mili Kvin, dok se i redovima Srbije istakla Jovana Radonjić.

„Nismo očekivale ovako ubedljivu pobedu. Kratko igramo zajedno i uzbuđene smo da vidimo šta sve ovaj tim može. Igrale smo jedna za drugu… Privilegija je nastupati za reprezentaciju i jako sam ponosna što imam prilike da budem ovde i predstavljam svoju zemlju.” -izjavila je Kvin nakon pobede.

Meč su pratile i druge ženske selekcije dok su od muških igrači Novog Zelanda došli da pozdrave svoje koleginice. Na tribinama je bio i gospodin Darko Udovičić. 

Naredni meč za tim selektorke Ivane Ćorović je već sutra protiv Španije (20.30). Žele da predstave Srbiji na najbolji mogući način. Rade na popularizaciji ženskog vaterpola. Dođite da ih podržite! 

Pratite SidelineSRB na Instagramu.