U sredu je na bazenu 11. april otvoren finalni turnir vaterpolo Lige šampiona. Odigrani su svi mečevi prve runde, a polufinala nas očekuju već u četvrtak. Glavni favorit u ovogodišnjoj jakoj konkurenciji je svakako Pro Reko. Međutim, pitaju se i timovi srpskih trenera: Vuljgameni i Novi Beograd.

Vaterpolo F8, Reko
Foto: J.L.

Za sada je najveće iznenađenje napravio upravo Vugljameni koji je savladao Brešu (11:10) u neizvesnom okršaju, odloženom usled vremenskih nepogoda. Ekipa Vladimira Vujasinovića odmeriće snage sa Rekom (20.00), a motiv italijanskog giganta je ogroman – oboriti rekord star više od pet decenija.

Reko trenera Sandra Sukna, rutinski je otvorio ovaj Final 8, pobedom nad Ferencvarošem (8:4) u poslednjem meču današnjeg takmičarskog dana. Ukoliko odbrane trofej Lige šampiona u Beogradu, italijanski šampioni će postati prva ekipa koja u XXI veku osvaja triplet. Uspeh koji je u istoriji takmičenja pošao za rukom zagrebačkoj Mladosti (1968). Naredni rekorder je ekipa Partizana ostvarila u dubletima (1966. i 1967. kao i 1975. i 1976).

U srpskom trenerskom duelu, Olimpijakos Igora Milanovića poražen je od Novog Beograda Živka Gocića (11:13). Ovakvo prisustvo sprskih stručnjaka u Ligi šampiona govori o velikom uspehu naše trenerske škole i velikom radu u vaterpolu koji ne prestaje ni nakon završetka briljantnih igračkih karijera.

Među favoritima Barseloneta je očekivano potopila Jadran (11:9) i zakazala sebi susret upravo sa ekipom ovogodišnjih domaćina, koji će biti posebna poslastica za sve ljubitelje vaterpola.

Polufinala:

Jug – Olimpijakos (15.30)

Barseloneta – Novi Beograd (17.00)

Breša – Ferencvaroš (18.30)

Vugljameni – Pro reko (20.00)

Mečevi od 5. do 8. mesta se igraju u petak, dok je veliko finale u subotu sa početkom u 21 sat. Pratite SidelineSRB na Instagramu za pogled sa lica mesta.