Nekadašnji selektor zlatne generacije srpskih orlića i jedna od ključnih ličnosti za hipotetički preporod domaćeg fudbala Veljko Paunović, dobio je novi posao. 

Nakon odlaska sa mesta selektora, te novih zaduženja u Savezu, univerzalno omiljeni “Paun”, će sreću okušati preko okeana. Naime, zvanično je potvrđena vest o njegovom odlasku na klupu američkog fudbalskog kluba Chicago Fire. 

“Želeo bih da se zahvalim čitavoj upravi kluba, na tome što su izabrali baš mene pored toliko drugih, sjajnih kandidata. Veoma sam uzbuđen da počnem rad sa ekipom, upoznam sve navijače, za koje znam da su veoma odani svom klubu. Ovo je prilika koju sam čekao. Rad sa pravim ljudima, u pravo vreme, na pravom mestu. (…) Imam ogromnu količinu energije, koju jedva čekam da podelim sa ekipom i navijačima.

Fudbal je način života, koji zastupam kroz celo svoje postojanje. Volim ovakav izazov, gde moraš da stvoriš šampione, dajući sve od sebe u svakom momentu.“- podvukao je Paunović pri obraćanju štampi.

Nema sumnje da će veliko igračko i trenersko iskustvo, stečeno u inostranstvu, mladom stručnjaku dati više nego dovoljno materijala da i u Čikagu stvori novu generaciju šampiona.