Različite informacije, stižu nam ovog popodneva sa Malog Kalemegdana. Najznačajnija je potencijalni odlazak Markusa Vilijamsa iz kluba, koji u svom povratničkom izdanju nije proveo ni celih 20 dana.

KK-Crvena-zvezda-KK-Barselona-Foto-Marko-Todorovic279-copy-620x350.jpg
Foto: Telegraf.

Ovu vest nije potvrdio, ni demantovao trener crveno-belih Dejan Radonjić na konferenciji za novinare, nakon pobede nad Zadrom od 83:57, ujedno i poslednjoj utakmici u kalendarskoj godini pred domaćom publikom.

Zvezda je današnju utakmicu odigrala bez Vilijamsa u startnoj postavi, a Radonjić je samo naveo da je reč o “zdravstvenim problemima” igrača,  te da su danas igrali samo oni koji su bili najspremniji.

Za potencijalnu zamenu ljubimca Delija, navodi se Vasilije Micić, talentovani srpski plej, koji je proteklog leta bio draftovan u NBA, ali je dogovoreno da se dodatno “kali” u Evropi. Do sada je bio igrač minhenskog Bajerna, ekipe koja je nedavno gostovala u Beogradu i bila  poslednja prepreka Zvezdinom ulasku u Top 16 fazu Evrolige.

maxresdefault.jpg
Foto: Web.

Jedan od razloga zbog kojih karijera dvadesetjednogodišnjeg Micića ne kreće isključivo uzlaznom putanjom je njegova sklonost ka povredama, koje mu oduzimaju dragoceno vreme na parketu.

Micić je ponikao u redovima Mega Vizure (sadašnjeg Mega Leksa), iz kojeg je bio draftovan u 76erse, te je prošlu sezonu započeo u Bajernu. U Zvezdu je trebalo da pređe još u tom periodu, ali je ponuda Bavaraca prevagnula. Iako transfera za sada zvanično nema, Micićev razlaz sa Bajernom je izvestan.

Ostaje da se vidi kakav će biti epilog trenutnog stanja u Zvezdi, i hoće li ekipa Dejana Radonjića zaista biti oformljena sa četiri pleja.