Crveno-beli su na domaćem terenu savladali ekipu Galatasaraja sa 77:58. Ubedljiva pobeda koja ih vodi korak bliže plasmanu u narednu fazu Evrolige, uz skor 13:10.

branko-lazic-crvena-zvezda-mts-belgrade-eb16.jpg
Furiozno. Foto: Euroleague

Crvena zvezda MTS has beat Galatasaray by 77:58 in a match that was considered as high security risk, due to the 2014. murder of fan Marko Ivković in Istanbul. Nevertheless, the match ended smoothly in Belgrade, with an easy win for the red and whites. Despite their lack of 2p and 3p precision, Zvezda pulled through thanks to rebs and numerous steals. The MVP,  Branko Lazić (17p, PIR 23) managed to stay on top all of the categories, scoring 5/5 for 3p. 

FullSizeRender.jpg
Foto: J.L.

Nešto napetiji uvod, zamenila je dvocifrena prednost Zvezde, koja je upisala više poena u prve tri četvrtine, dok je uz spušteni tempo i preciznost Galate za tri označio odnos od 13:16 u četvrtoj. Međutim, bez uticaja na konačan rezultat.

Ekipa Dejana Radonjića nadomestila je već dobro poznate recidive u vidu nepreciznosti sa linije za 3, zahvaljujući odličnoj skok igri, ali i ukupno 15 ukradenih lopti. Rastrčani su bili Dženkins i Jović, dok je Tompson počeo da dobija ozbiljnije mesto u prvom timu.

charles-jenkins-crvena-zvezda-mts-belgrade-eb16.jpg
Foto: Euroleague

Odbranu je predvodio standardno entuzijastični Branko Lazić, koji je ujedno i bio jedini izuzetak pomenutog Zvezdinog recidiva, pogodivši 5/5 za tri poena. Stoprocentan učinak u aspektu neobičnom za defanzivca, te ukupno 17 poena. Sa njim indeks od 23, uz 16 poena, deli MVP za mesec januar Ognjen Kuzmić.

ognjen-kuzmic-january-mvp-crvena-zvezda-mts-belgrade-eb16.jpg
Foto: Euroleague

Teren su večeras osetili Dobrić i Simanić, bez upisanih poena.

Utakmica koja se već nedeljama tretirala kao izuzetno visokog rizika, prošla je uz povećani broj redara, ponovno prisustvo žandarmerije i bez incidenata.

Navijači su odali počast Marku Ivkoviću, ubijenom 2014. u Istanbulu od strane navijača Galatasaraja, ali i nedavno preminulom ambasadoru Rusije Vitaliju Čurkinu.

FullSizeRender.jpg
Foto: J.L.

U  okviru 24. kola, Beograđane čeka nešto mirniji duel sa Bambergom, trećeg marta.