Crveno-beli su probudili nade svojih glasnih navijača koji su ih pratili do Bugarske. Od vođstva Ludogoreca sa 1:0, do prednosti za Zvezdu, te neobičnog izjednačenja (2:2) koje Beograđanima ne odgovara. 

Neujednačen tempo, doveo je do nepromenjenog rezultata (0:0) tokom prvih 40 minuta susreta. Ludogorec je poveo tek u 43. minutu. Mrežu Damira Kahrimana zatresao je Kafu, čime su se završila veća uzbuđenja u prvom poluvremenu.

Međutim, otvaranje drugog poluvremena, označilo je i ogroman porast tempa, te veći broj šansi za obe ekipe. Već u 47. minutu, izjednačio je kapiten crveno-belih Aleksandar Katai. Vođstvo se naziralo kroz posed lopte, ali i dve otvorene šanse na gol. Prednost je došla kroz pogodak Gejlora Kange u 66. minutu igre. Pravi evrogol, kojim se jedan od novih zvezdinih stranaca upisao u strelce.

Sve do 70. minuta, gledao se zaista lep fudbal. Brzo, dinamično i dostojno evropske scene. Ludogorec je kroz pogodak Kešeire u 75. izjendačio, uz nepažnju odbrane gostujuće ekipe, ali i donekle usporenu sudijsku reakciju.

Završnica utakmice protekla je u žutim kartonima, koji su bez zadrške leteli iz ruku glavnog arbitra. Ibanjes i Moci, našli su se među opomenutima. Ni četiri minuta zaustavnog vremena, uz buku na stadionu nisu dala značajnijih rezultata. Iz igre je izašao Katai, ostavljajući kapitensku traku Kahrimanu.

Iako su se Bugarski igrači razigrali, ostalo je 2:2. Ostaje da se vidi koji će od igrača biti na raspolaganju glavnim trenerima 2. avgusta, ali i hoće li Zvezda konačno uspeti da se izbori za toliko željeno učešće na evrosceni.