Crveno-beli, ponovo izgubili ubedljivo dobijen meč. Nakon fenomenalnog  prvog poluvremena, odličnih serija i akcija koje će bez sumnje biti uvrštene u najlepše poteze kola, izgubili su sa samo tri poena razlike. Konačan rezultat u Strazburu, 78:75, u korist domaćina.

652313637564e4533932c3546043513_w640.jpg
Foto: Starsport.

Ekipa Dejana Radonjića, meč je počela izuzetno. Strazburu je nametnut dinamičan tempo, a ređale su se serije trojki. Posebno su se istakli Marko Simonović, koji je na kraju utakmice imao dabl-dabl učinak, od 18 poena i 11 skokova, te Kvinsi Miler, koji je sa 23 poena bio najefikasniji igrač utakmice u gostujućem taboru.

Serija od 16-0 i 41 ubačen poen u prvih 13 minuta utakmice, bili su dovoljan pokazatelj Zvezdinog tempa. Na odmor se otišlo sa 21 poenom razlike.

U nastavku utakmice se stezao obruč odbrane Strazbura. Uz trojke raspoloženog Žeremija Lelua (24 poena), prednost crveno-belih se topila. Od +21, došlo se do +1, na šta ekipa sa Malog Kalemegdana nije imala adekvatan odgovor.

Četvrtu četvrtinu obeležio je potpuni pad u igri gostiju, te probuđeni napad Strazbura, koji je do poslednje deonice uspeo da u potpunosti nametne svoj ritam igre. Činjenica o kojoj dovoljno govori podatak da u ovoj deonici Zvezda nije postigla nijedan poen iz igre. Naime, svi poeni crveno-belih u četvrtoj četvrtini, došli su sa linije penala. Pre kraja utakmice, parket su morali da napuste Stefan Jović i Marko Gudurić zbog stečenih pet ličnih grešaka.

Crveno-beli su večeras propustili savršenu priliku da steknu skor od 3-3, pred odlučujući susret sa Realom u Hali Pionir. Za razliku od protekle sezone, kada bi se rezultat “lomio” u trećoj četvrtini, a pobeda se sticala tek pred sam kraj meča, nova Zvezda ima tendenciju da povede u prvom poluvremenu, dok do samog kraja padne, te svu kontrolu prepusti protivniku. Stav koji se pokazao nedopustivim i u prethodnim utakmicama.

U prvom poluvremenu, crveno-beli su upisali čak 52 poena. U drugom, samo 23. Poput individualnog učinka Kvinsija Milera u večerašnjem meču.

Nakon večerašnjeg duela, ostaje da se vidi kakva će biti sudbina ekipe, koja odluku o konačnom rezultatu ostavlja protivničkim igračima.