Red Star defends the Adriatic title

Crvena zvezda Telekom, odbranila je titulu šampiona regionalne ABA lige. Rezultatom 61:49, ukupno 3:0 u seriji, savladana je perspektivna Mega. Na gostovanju u Sremskoj Mitrovici, ekipa Dejana Radonjića istakla se svojim iskustvom i manjim brojem grešaka na terenu.

3354970305727bcad7763c483058717_w640.JPG
Photo: Starsport, edit

Red Star keeps their ABA League trophy by beating an undoubtedly enthusiastic opponent, Mega Leks of Sremska Mitrovica. On their third playoff match, this time away from the home court of the Pionir Hall, the Red and Whites have beat the brightly coloured Mega, by  61:49, for a total of 3:0 in the series. The trophy was lifted by Zvezda’s two captains, Branko Lazić and Luka Mitrović who was away most of the season, due to a knee injury.

Screen Shot 2016-05-02 at 10.29.56 PM
Trofej ABA lige ostaje na Malom Kalemegdanu

Uprkos igranju van Hale Pionir, crveno-beli su računali na gromoglasnu podršku svojih navijača.  Prvo poluvreme, prošlo je u znaku solidne igre Zvezde, ali i velikog entuzijazma Mega Leksa, predvođenog  nesumnjivom energijom mladog Radeta Zagorca, koji je zaslužan za 21 poen svoje ekipe. Sa indeksom od 22, Zagorac je ujedno i najkorisniji igrač utakmice.

Mali broj koševa, svedoči o specifičnom tempu večerašnjeg susreta, ali i o velikom broju grešaka s obe strane. Mega je izgubila 26 lopti, u odnosu na Zvezdinih 19, ali je crveno-belma pomogao nešto bolji učinak sa linije za tri poena, te dobra izvedba slobodnih bacanja.

Stefan Jović postao je MVP plejofa ABA lige, koji je i večeras uz nekoliko odličnih poteza uspeo da podigne na noge ionako raspoloženu publiku.

S druge strane, novi pehar Aba lige JTD, podigla su dvojica ravnopravnih kapitena Stefan Mitrović i Branko Lazić. Četvrta titula u samo dve godine, kao potvrda sjajnog tempa crveno-belih.

Screen Shot 2016-05-02 at 10.33.45 PM.jpg
Foto: Screencap

Zvezdu sada čekaju izazovi u Srpskoj ligi, u kojoj takođe brane pobedničku titulu. Nastavak domaćih igara, sledi već za vikend.