Baskonia scores another win

Crveno-beli su izgubili na domaćem terenu sa 63:70. Niz propuštenih šansi protiv Baskonije, koštao ih je značajne pobede. 

IMG_2193.JPG
Foto: J.L.

Baskonia continues to do well in the Euroleague. After their incredible win over Real, another away game victory in Belgrade, against Red Star.  A total of 63:70 in a match that could have ended very differently.

IMG_2169.JPG
Foto: J.L.

Ekipa Dejana Radonjića, vratila se starim navikama, te u Areni nije funkcionisao šut (33%), dok su slobodna bacanja, iako na celokupnom nivou od 72%, zakazala u završnici, kada se nije smeo dozvoliti nijedan protraćen poen.

U ovo kolo su obe ekipe ušle sa po jednim značajnim evroligaškim skalpom: Zvezda je savladala Barselonu, dok je Baskonia nadigrala Real, zahvaljujući Jaki Blažiču, jednom od bivših prvotimaca današnje domaće ekipe. Ipak, igra je bila daleko od izjednačene.

Crveno-beli nezavidno su se pokazali protiv tima koji je bio znatno organizovaniji, sa stabilnim tempom od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka. O usklađenosti Baskonije govori i činjenica da su dobili prve tri četvrtine. U korist su im išla i nerezonska dodavanja protivnika, jako i nikome, te je broj Zvezdinih izgubljenih lopti bio više nego dovoljan da sam po sebi osigura pobedu gostiju.

Uprkos povremenim odličnim akcijama predvođenim Simonovićem i Gudurićem, Zvezda nije imala dovoljno snage ili pameti (zavisi koga pitate), da utakmicu završi drugačije. Prostora je svakako bilo. Rezultatski, jedna četvrtina i +6 razlike, sasvim su dostižni. Međutim, nepreciznost ih je koštala ponovnog ulaska u pozitivan skor na tabeli.

Treba izdvojiti Larkina kao najkorisnijeg u redovima Baskonije sa 16 ubačenih poena, 4 skoka i indeksom od 18, dok je na strani domaćina 12 poena ubacio Marko Gudurić, uz indeks od 14. Njegov jedini dvocifreni saigrač, očekivano je Marko Simonović, sa 11 poena i istovetnim indeksom.

Tokom čitavog meča, mogle su se čuti opaske na račun suđenja, a boljoj atmosferi u Areni nije doprinela ni jedna uspešna prosidba u parteru.

Crveno-bele sada čeka duel koji će pomno posmatrati navijači dva najveća domaća kluba. Prvi derbi sezone, igra se u ponedeljak, dok se naredno evroligaško iskušenje ekipe sa Malog Kalemegdana prati za nedelju dana, protiv Uniksa.