Crveno-beli imali su još jedan odličan nastup u ABA ligi, poslednji pred nova evroligaška iskušenja. U popunjenoj hali Aleksandar Nikolić, savladali su Mega Leks sa 96:76.  Po četvrtinama – 32 : 14, 24 : 17, 21 : 24 i 19 : 21.

Rezultat od 20 razlike daje veliku količinu optimizma navijačima, ali i stručnom štabu Zvezde, koju prvo kolo Evrolige čeka za tri dana, protiv Darušafake.

Ekipa Dejana Radonjića se odlično snalazila u reketu, a stabilni nizovi dodavanja, obezbedili su dvocifrenu prednost, protiv Mege koja se rezultatski održavala pomoću trojki. Precizni šutevi za tri, standardno neonskih igrača Mege, osigurali su lake poene, te prikazali važnost korišćenja ovakvih “zicer” situacija.

Sem većeg broja ubačenih slobodnih bacanja (80% : 63,2%) i broja ukradenih lopti (18:10), Zvezda je bila nadmoćna u svim ostalim statističkim aspektima. Briljirao je kapiten Luka Mitrović koji je ujedno i najkorisniji igrač utakmice sa 19 poena, 5 skokova i indeksom 27.

Slede Nemanja Dangubić sa 16 poena i istovetnim indeksom, te Stefan Jović sa 10 poena i indeksom 18. Dobro su se pokazali i Branko Lazić, kao najiskusniji u startnoj postavi, te podmladak: Gudurić i Simanić.

Uprkos nedostatku zvučnijih pojačanja, igra prikazana u protekle dve nedelje, poredi se sa američkom ili u najmanju ruku, evroligaškom, te se do početka Evrolige sitno broji.