Zvezda – Tajfun (113-66)

KK Crvena zvezda, deklasirao je slovenačke debitante, ubedljivim rezultatom. Ekipa Dejana Radonjića, vodila je od samog početka utakmice, ne dozvoljavajući protivniku da se smanji razliku, koja je u više navrata bila i dvostruka. Mladi igrači, opravdali poverenje. Trener zadovoljan igrom, uprkos ograničenom vremenu za pripremu meča.

Foto: J.L.
Foto: J.L.

Pred oko 1300 gledalaca, Crvena zvezda je igrala sa većinom mlađom postavom, a svi  igrači sa Radonjićevog spiska, večeras su poentirali.

Sjajni Maik Cirbes (19p) je imao prilike za predah u drugom poluvremenu, dok je njegovo mesto zauzeo Stefan Nastić. Odlično se pokazao i debitant Marko Gudurić (13p), Boriša Simanić, koji je večeras upisao svoje prve poene u ABA ligi,  te Nikola Rebić, koji je sa 10 poena, 10 asistencija i indeksom od 24, postao najkorisniji igrač kola.

Foto: MN Press.
Foto: MN Press.

Crveno-beli su postali znatno usklađeniji, u poređenju sa prethodnim izdanjima, ali su još primetni momenti u kojima se taktičke zamisli nekih od pripadnika “stare” postave, ne razumeju na vreme sa novim pojačanjima. S druge strane, njihov furiozan tempo nije davao Tajfun Šentjuru prostora za razigravanje. Tome su doprineli i odlični procenti šuta, posebno slobodnih bacanja, sa čak 73 procenta.  Gostujući igrači, imali su podršku desetak navijača, koji su zdušno bodrili svoju ekipu.

Foto: J.L.
Foto: J.L.

Zvezda nastavlja sa zgusnutim rasporedom utakmica, a naredni dueli čekaju crveno-bele već u nedelju, protiv ekipe Cedevite, te u sredu, protiv Strazbura, kao prva ovosezonska evroligaška provera. Strazbur će biti dočekan u Areni, uprkos početnim navodima, da će se i ovaj meč održati u beogradskom hramu košarke.

Za sada u ABA ligi, Zvezda ima skor od 4 pobede, u isto toliko odigranih utakmica.