Zvezda je savladala Valensiju (106:90) u meču koji nije delovao obećavajuće. Ekipa Dušana Alimpijevića je uspela da preokrene situaciju u drugom poluvremenu i upiše ubedljivu pobedu, za potencijalni spas od ispadanja iz ovosezonske Evrolige.

Zvezda Valensija
Foto: Crvena zvezda MTS

Ponovo je lepo veče za navijače Zvezde. Crveno-beli su nakon niza neubedljivih partija pokazali da se još sećaju igranja kvalitetne košarke.

Duel između otpisanih (Zvezde) i ispisanih (Valensije) se može podeliti na tri celine.
U uvodnom delu, Valensija  je imala vođstvo (7:9, zatim 7:14). Zvezda se borila za egal i svaki naredni poen, gubila nakon 32:32, ali ipak na poluvreme otišla sa 50:48. U nastavku, crveno-beli su postali potpuno dominantni, iznenađujućom šuterskom epizodom.

Euroleague Joan Sastre v Zvezda
Foto: Euroleague

Igrači Ćusa Vidarete, međutim, nisu odustajali od borbe i kada je postalo jasno da će se u Španiju vratiti poraženi. Predvođeni Rafom Martinesom, ipak su svoje poene zaokružili na 90.

Stotka za Zvezdu je pala pred kraj četvrte četvrtine, trojkom kapitena Branka Lazića. Večeras su upravo trojke donele važnu pobedu za crveno-bele. Prethodno se raspucao Džejms Feldin koji je vezao tri trojke, zajedno sa Enisom i Bjelicom.

Izuzetna šuterska partija u ovom delu utakmice samo je primer kako bi Zvezda mogla da izgleda, u slučaju konačnog regulisanja šuta. Bez sumnje se vapi za stabilizacijom forme i gubitkom ekstrema u igri.

Brze kontre i cepanje mrežice konačno su digli na noge oko 4000 navijača u Pioniru, grupisanih oko sredine terena. Uglovi su bili prazni, dok su bočni delovi, nešto dalji od gužve bili prepušteni domaćim ljubiteljima sporta sa sopstvenom košarkaškom rutinom.

Gosti su došli iz Španije, Italije, Grčke, Indije, Holandije…

U samoj završnici utakmice koju je vredelo gledati, samo je trebalo odrediti konačan rezultat za koji su se pobrinuli Lesor na strani Zvezde, te Vilijams za Valensiju.

Najkorisniji je očekivano bio Feldin sa 30 upisanih poena, 10/11 sa linije za slobodno bacanje i indeksom 32. Prati ga Tejlor Ročesti koji je održavao Zvezdu u životu tokom prvog dela utakmice sa 17 poena i istovetnim indeksom, te Lesor sa 16 poena i indeksom 25.

Dobro se pokazao i Ognjen Dobrić, fenomenalnim zakucavanjem, te rampom.

Za Valensiju je najkorisniji Rafa Martines, sa 22 upisana poena i indeksom 23. Prati ga Đoan Sastre sa 16 poena i indeksom od 20.

Zbog prethodnih rezultata, na Zvezdi nije da kroji svoju sudbinu, već da čeka epilog narednih utakmica u svojoj grupi. U slučaju da se ispune sve kalkulacije, Beograđani će nastaviti svoj evroligaški put.