Crvena zvezda telekom, nije uspela da upiše važnu pobedu u grupnoj fazi Evrolige. Na domaćem terenu, savladao ih je Fenerbahče. Ekipa Željka Obradovića, pokazala se dominantnom od samog početka utakmice, a uz greške Zvezde, ispostavila se superiornom u svim aspektima igre. Konačan rezultat, bolji od očekivanog za crveno-bele. Ukupno 60:74, u korist gostiju.

Foto: MN Press.
Foto: MN Press.

Posebnu dobrodošlicu, dobili su Nikola Kalinić i Pero Antić, koji su u Areni dočekani s oduševljenjem i ovacijama. Ipak, to ih nije sprečilio da zadaju muke bivšem klubu.

Foto: KK Crvena zvezda Telekom, zvanična prezentacija.
Foto: KK Crvena zvezda Telekom, zvanična prezentacija.
Prva deonica, započeta je serijom Fenerbahčea, pa je nakon samo četiri minuta, rezultat bio 2:15. Zbunjeni su bili gotovo svi navijači, kojih je večeras bilo oko 16 hiljada. Na mahove se ekipa Dejana Radonjića rezultatski približavala, ali je to bilo daleko od konkurentnog, evroligaškog nastupa.

Nedostatak jasne inicijative u napadu, te neobično mlaka odbrana crveno-belih, dopustili su razigravanje turske ekipe, u kojoj su najistaknutiji bili Pero Antić, sa 14 poena i indeksom korisnosti 15. U Zvezdi je najviše poena upisao Vladimir Štimac, ukupno 13, uz indeks od 12. Isti indeks, imao je i Maik Cirbes, uz dva ubačena poena manje. Nemački centar je veći deo prvog poluvremena proveo na klupi, zbog zadobijene rasekotine na čelu, već u prva dva minuta meča.

Drugo poluvreme je nastavljeno u sličnom ritmu. Mlaka Zvezda, protiv dovoljno dobrog Fenera. U četvrtoj četvrtini, došlo se i do jednocifrene razlike, ali bilo je jasno da Zvezda neće moći do egala. Uprkos stanju na semaforu tokom poslednjih minuta igre, crveno-beli su često usporavali napad, bez ikakve potrebe, dodatno sebi smanjujući šanse za bilo kakav preokret. Jasno je da trenutni sastav Zvezde ima veliki broj slabih tačaka, a malo vremena da se “dovede u red”.

Možda jedini razlog za optimizam daju izdanci Zvezdine škole, poput Marka Guduruća, koji iz meča u meč prikazuje da ima kvalitet neophodan za izrastanje u odličnog igrača.

Foto: J.L.
Foto: J.L.

Naredni ispit za Crvenu zvezdu, na programu je već naredne nedelje. U četvrtak ih čeka gostovanje u Minhenu, gde će u ključnoj utakmici za ovaj deo sezone, saznati da li su i koliko spremni, za željeni ostanak na velikoj Evrosceni.