Rezultatska klackalica i pobeda Zvezde (78:68). Utisak u odnosu na prethodnu sezonu je znatno bolji. Ujedno najgora sezona u proteklih pet godina, činila bi prag poređenja veoma niskim.

Zvezda Cibona ABA
Foto: Crvena zvezda MTS

Zagrepčani su bili odlični u tranziciji, što je doprinelo smanjenju prednosti u trećoj deonici. Nisu popuštali, uprkos sve izvesnijem porazu i skraćenoj klupi. Ni u jednom momentu nisu pokazali nemoć.

Crveno-beli pogađaju za dva,  dok je odbrana u stanju da prati različite zamisli protivnika. Da bi pomak bio potpun i izbegnute situacije poput ove, neophodno je dodatno uigravanje.

https://www.instagram.com/p/BoR6t5VnWWe/?taken-by=stylish933

Iz perspektive odbrane, raduje povratak Cirbesa, mada je neophodna adaptacija Nemca ulozi u svom novom-starom klubu i bolje kretanje van reketa.

U sasvim tihom Pioniru, publika je povremeno skandirala imena igrača.  Izostalo je jače, derbijevske atmosfere.

U napadu, Zvezda deluje znatno sigurnije. Računa na Džoa Reglanda koji je protiv Cibone upisao 22 poena. Amerikanac podiže efikasnost crveno-belih, koji su na početku nove sezone šuterski daleko od željenog nivoa.

Igrači Milana Tomića su sa linije za tri upisali samo 22,6%, u odnosu na 29,4% Cibone. Upravo su trojke bile način za brzo preskakanje Zvezdine odbrane.

Obe strane su ušle u meč blago neuigrano, karakteristično za početak sezone. Za prvu utakmicu u ABA ligi, večerašnji nastup Zvezde pokazao je slabe tačke, te sposobnost da ih nadomeste. Dovoljno za pobedu.