Dva finala i dve medalje, bilans su noćašnjeg takmičenja u Riju. Tijana Bogdanović osvojila je srebro, dok je Ivana Španović izborila bronzu. Ukupno tri medalje za Srbiju u manje od dva dana.

Bogdanovićeva koja je danas iz konkurencije izbacila dvostruku olimpijsku šampionku, ipak nije savladala i poslednju prepreku. Koreanka Kim, načinila je dovoljno faulova da bi se rezultat od 6:7 preokrenuo u Tijaninu korist. Međutim, nakon završetka meča, sudijska trojka je odlučila da vlasnica zlata bude njena nešto starija protivnica.

Uprkos prigovoru iz sprskog tima i ponovnom pregledu snimka, odlučeno je da je vreme isteklo pre pada Kim, što je potvrdilo prethodnu sudijsku odluku, a Tijani donelo srebro. Druga srebrna medalja za Srbiju u tekvondu.

S obzirom da su joj ovo tek prve Olimpijske igre, nema nikakve sumnje u budući učinak talentovane Tijane Bogdanović.

S druge strane, Ivana Španović je u još jednom neizvesnom finalu Srbiji donela prvu olimpijsku medalju u atletici nakon gotovo šest decenija. Bronza, za koju je bilo neophodno skočiti 7.08, ujedno je i naš novi Nacionalni rekord. Ipak, pamtiće se minimalni prestup od samo jednog centimetra, koji je Španovićevu potencijalno delio od idealne serije. Uprkos činjenici da nije dosegla najviše mesto na podijumu, Ivana Španović je istorijski uspeh srpske atletike dočekala s osmehom. Zlato je ove godine otišlo u Ameriku.

Čeka se konačni rezultat u duelu Srbija – Hrvatska, kako bi se zaokružila i ova srpska sportska noć.