U neizvesnom meču koji je odlučivao polufinalistu, Srbija je održala tradiciju i savladala Hrvatsku sa 86:83. Sjajna pobeda, posle dva sata koja su bila samo za one sa jakim živcima.

6PUktkqTURBXy83ZjE4M2I1ODg1ODNkY2UzMzA5OGEzM2M0YjFjOWI4OS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA.jpeg
Foto: Reuters

Selekcija Srbije ponovo je naidgrala Hrvatsku, u duelu za koji su se navijači obe zemlje pripremali danima. Kao i po običaju, ni današnji susret u Riju nije mogao da prođe bez tenzija na terenu i velikog broja slobodnih bacanja.

Hrvati su odigrali maksimalno motivisano. Još jedna od sportskih tradicija koja je večeras bila viđena. Precizno i stihijski su napadali protivnički koš, dok su udvajanja umela da zagorčaju život centarskoj liniji. Samim tim, na poluvreme se otišlo sa neznatnom prednošću za Hrvatsku.

Međutim, treću četvrtinu su izabranici Aleksandra Đorđevića odigrali kao preporođeni. Fenomenalna serija Srbije, donela im je više poena nego u prethodne dve četvrtine.

Razigrao se Bogdan Bogdanović, koji je sa 18 ubačenih poena bio najkorisniji igrač utakmice. Bilo bi ih i više, da nije ranije završio utakmicu zbog pet ličnih grešaka.

Tandem Teodosić – Bogdanović, bio je naštimovan kao simfonijski orkestar. Ređale su se maestralne asistencije srpskog plejmejkera. Ukupno ih je bilo deset na meču. Dok su efektne odbrane Raduljice, Jokića, ali i Kalinića ostale da se premotavaju u špicama.

PAdktkqTURBXy84N2U4YzEwNWFmZTJlMWFhZWE2ODYwYmQyODhhNzNiYy5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA.jpeg
Foto: Reuters

Uprkos ubedljivom vođstvu od +12, četvrta četvrtina je donela brojne neizvesnosti. Ponovo su se aktivirali Bojan Bodanović i družina, za smanjenje prednosti na samo +2. Činilo se da će morati da dođe do nove trojke u poslednjoj sekundi, kako bi se odlučio pobednik.

Ipak, kroz nove serije slobodnih bacanja, ta neizvesnost se smanjila, a 2.04 sekunde su istekle, za ispadanje Hrvatske i plasman Srbije u olimpijsko polufinale. Dok se čekaju snimci sa utakmice, ovom utakmicom, zaokružena je ova sportska noć.