Delfini su u finalu! Lako je savladana selekcija Italije i izborena šansa za prvo (samostalno) olimpijsko zlato. Briljirali su igrači Dejan Savića, o čemu je svedočila i prvobitna serija od 5:0.

522945_2015-08-08t202653z-1645590658-gf20000017998-rtrmadp-3-swimming-world-waterpolo_f.jpg
Photo: Web

The Serbian Dolphins have reached their first Olympic final by an easy win against Italy. On Saturday they will be fighting for the only title that remains, that of Olympic champion.


Srpski vaterpolisti, ponovo su dokazali klasu. Prva četvrtina je izvedena odlično; precizno i snažno, uz golove Andrije Prlainovića i najkorisnijeg igrača dosadašnjeg toka turnira Filipa Filipovića. S druge strane, dobro se pokazao Branislav Mitrović. Naš prvi golman se razbranio dovoljno da je prvi gol primljen tek dva minuta pred kraj prvog poluvremena.

Kada je reč o Azurima, Tempesti nije dorastao večerašnjim napadima Srbije. Zamenio ga je del Lugo, za nešto bolji učinak Italijanske odbrane. Međutim, ni ova izmena nije značajnije uticala na razvoj događaja u bazenu Akvatik parka. Pokušavali su Ikardi, Veloto, Prešuti. Ali njihovi golovi su poslužili samo za smanjenje razlike.

Za Srbiju su torpedovali i Nikić, Mandić, Gocić, ali i Jakšić koji je prvi put poentirao na Igrama. Upkros činjenici da se odbrana, posebno na golu blago opustila pred sam kraj, pobeda ni u jednom momentu nije dovođena u pitanje. Nastup naših vaterpolista, više nego dostojan titule svetskog i evropskog prvaka.

Svetski šampioni će se u subotu boriti za titulu olimpijskog prvaka,  jedinu titulu koja im preostaje.