Zvezda je uz uspone i padove savladala Bamberg na domaćem terenu sa 74:60. U meču mešovitog tempa, ekipa Dejana Radonjića upisala je jednu od pobeda, neophodnih za plasman dalje. Top 8 Evrolige je korak bliži.

luka-mitrovic-crvena-zvezda-mts-belgrade-eb16.jpg
Euroleague

Zvezda beats a very motivated opponent for a step closer to the Euroleague Top8. Brose Bamberg played a solid match in Belgrade, using up Zvezda’s low points to score a series of 17 consecutive points. Nevertheless, the initial lead established by the Red and Whites ended up being enough for a win. With Jović unexpectedly out, the others were left up to pick up the slack. Including Jenkins and captain Luka Mitrović. Zvezda will be playing two more matches away. 

Zvezda je odigrala bez prvog pleja Stefana Jovića čije se odsustvo osetilo u trećoj četvrtini. Neočekivano odsutni Jović ostavio je dovoljno prostora za odlične igre kapitena Luke Mitrovića, te Čarlsa Dženkinsa (18p).

Iako su počeli punim gasom, crveno-beli su pred nešto više od 5000 navijača skinuli nogu sa gasa. Započele su fluktuacije u igri, što su igrači Bamberga pametno iskoristili, uz seriju od 17-0. Treća četvrtina mogla je da bude presudna.

Gotovo rešena utakmica, je kroz pet minuta stavljena pod znak pitanja. Međutim, ponovo se odlično pokazala odbrana crveno-belih kojom je domaća ekipa prevagnula.

fabien-causeur-brose-bamberg-eb16.jpg
Foto: Euroleague

U dobru šutetsku formu vraća se Marko Gudurić sa 3/4 za dva, dok je imenjak Simonović u istoj kategoriji poentirao 4/7, ukupno 13 poena, i indeks 19.

182573338558b878df4d6bd125142204_w640.jpg
Foto: Starsport

Za nesumnjivo uigranog protivnika, poentirao je Kozer (21p), dok su ostali bili jednocifreni, uključujući Zizisa (9p).

Naredne dve utakmica, Zvezda će igrati u gostima. Prvo u Madridu, zatim u Milanu. Uz ovakve rezultate, navijači nesumnjivo očekuju plasman dalje.