Visoki srpski centar i miljenik navijača Klipersa Boban Marjanović, govorio je o životu u Americi, igranju u NBA i kontrastu između evroligaške i američke košarke za BasketItaly, SomosBasket i SidelineSRB.

Boban Marjanović Clippers
Izvor: LA Clippers via Clutchpoints

O Klipersima:

Zaista uživam i osećam da je sve išlo kako treba do sada. Dobro igramo kao tim i zaista volim da sarađujem sa svojim saigračima, trenerima i osobljem. Zaista se osećam dobro ovde, kao kod kuće.

O teškoćama tranzicije iz Evrope u NBA:

Obično su upitanju male stvari koje nas razlikuju. Samo male osnove koje se moraju prilagoditi u igri. Na primer, tri sekunde u odbrani i nešto udaljenija linija za tri, mada ja ne šutiram trojke.

Takvi sitni detalji su nešto na čemu može da se radi i čovek se adaptira kroz 15 do 30 dana i nekoliko odigranih utakmica. Mislim da tempo meča zavisi od ekipe. Neki igrači u Evropi igraju veoma brzo, dok se u NBA takođe igra izuzetno brzo. Sve zavisi od ekipe i igrača protiv kojih nastupamo.

O igranju sa drugim evropskim košarkašima:

Volim da igram sa njima. Provodimo dosta vremena zajedno u putu; uvek želiš da čuješ različite stvari iz različitih zemalja. Tako imam prilike da naučim nove stvari o raznim zemljama. Zato ih jako volim.

O atmosferi u svlačionici:

Atmosfera je sjajna, svi su jako fini i imamo zaista odlične ljude ovde. Svi treneri su izuzetni ljudi, odlični u svom poslu. Uvek se osvrćem na stvari kojima su me naučili, isto kao što bih se sećao gradiva naučenog u školi. Na kraju krajeva,ispao sam dobar čovek i dobar igrač, na čemu sam jako zahvalan.

Koliko je bitna visina?

Bitna je, bez sumnje. Zaista sam zahvalan bogu na tome što mi je podario ovu visinu.

Zahvaljujemo se Agenciji za odnose sa medijima LA Klipersa.