Srpska vaterpolo reprezentacija lagano je uplovila u finalne vode Evropskog prvenstva. U punoj Areni, potopljena je i Grčka rezultatom 13:7 u jednom od najboljih izdanja Delfina na domaćem terenu.

Himna.jpg
Foto: J.L.

Serbia is in the European Water polo Championship final! After another great match, the Dolphins defeated Greece by 13:7 and are now waiting for their next rival.

Grci su pružali odličan otpor u prvoj deonici, ali se s prolaskom vremena topila njihova odbrana. S druge strane, izjednačio je Duško Pijetlović, zatim i Dušan Mandić, posle čega je gol razlika nastavila da raste. Pauze su ponovo iskorišćene na pravi način.

IMG_0477.JPG
Foto: J.L.

Da ne bi bilo nikakve dileme, angažovali su se Filip Filipović i Andrija Prlainović, standardni golgeteri naše reprezentacije. Poslednji pogodak na utakmici, delo je Stefana Mitrovića, kojim je “zacementirana” prednost Srbije.

IMG_0480.JPG
Foto: J.L.

Publika je na nogama dočekala poslednji minut utakmice i ispratila svoje šampione, koji čekaju svog narednog rivala, Crnu Goru ili Mađarsku. Duel koji će biti pravo uživanje za sve ljubitelje sporta, igra se u subotu u popodnevnom terminu.