Team Serbia sprints into WL defense

Vaterpolisti Srbije krenuli su u novi pohod na Svetsku ligu. Desetostruki šampioni ovog takmičenja, u prvom preliminarnom meču su se suočili sa reprezentacijom Rumunije. O pobedi u Kragujevcu (19:8) nije bilo dileme.

https://www.instagram.com/p/BMziXpMDdjv/?taken-by=vaterpolotim

Serbia’s National Team has started strong into their defense of the World League title. The new Olympic cycle means various new names in the pool, but very little factual changes in the Dolphins’ playing style. A convincing win of 19:8.


Delfini su nastupili u izmenjenom sastavu, bez Živka Gocića i bivšeg kapitena Slobodana Nikića, koji su nakon Rija odlučili da mesta u nacionalnoj selekciji ostave mlađima: Rašovićima, Subotiću, Uboviću, Drašoviću. Zbog mononukleoze, u Kragujevcu nije mogao da se pojavi Andrija Prlainović.

Međutim, izmene i dopune naše ekipe, nisu uticale na kvalitet igre. Goleadu je započeo Duško Pijetlović već u prvom napadu na utakmici, nepunih 20 sekundi od početka meča. U narednih pet minuta, viđeno je još četiri gola, za ubedljivo vođstvo.

Tokom druge četvrtine, nastavljena je dominantna odbrana, a  za 7:0 je Filipović pogodio iz peterca.  Selektor gostujuće reprezentacije i nekadašnji član domaćeg stručnog štaba Dejan Stanojević, nastojao je da uklopi sve nove igrače u svojoj ekipi. Ipak, u igri se to prikazalo samo jednim golom, za dve četvrtine.

Nosioci igre Srbije bili su najiskusniji, Pijetlović i Filipović, ali su se i mladi reprezentativci odlično snašli u svojim novim ulogama. Radomir Drašović postigao je deseti gol utakmice na 43 sekunde do kraja druge deonice. Nedugo zatim, Milan Aleksić je prednost povećao na 11:1.

Početak treće četvrtine doneo je drugi pogodak za Gibana i razumljivo obeshrabrenu rumunsku selekciju. Nastavio je Pijetlović da uvećava prednost (12:2), nakon čega je usledila mala pauza. Rumuni su iskoristili neznatan pad u igri Delfina, te došli do rezultata 12:6.

Seriju gostiju prekinuo je Filip Filipović fenomenalnim golom po desnoj strani, za 13:7. Gol više, obezbedila je bratska akcija Strahinje i Viktora Rašovića. Brze kretnje i sigurnost u napadu, označili su dodatne golove kojima se Srbija dodatno odvojila od protivnika.

Poslednji pogodak na utakmici postigao je Viktor Rašović, za ubedljivih 19:8. Celokupno gledano, odlično odigran meč za otvaranje novog takmičarskog ciklusa. Naredni meč srpskih vaterpolista biće odigran 5. decembra u Nemačkoj, kao poslednja utakmica u ovoj kalendarskoj godini za pamćenje.