Zvezda beats Partizan in the first Derby

U prvom derbiju sezone, Crvena zvezda MTS, savladala je Partizan NIS sa 83:72. Neizvesnost je postojala u prvom poluvremenu, da bi crveno-beli u nastavku stekli vođstvo koje nisu puštali. Maksimalna prednost dostizala je 23 poena u trećoj četvrtini.

CJ5H0605.jpg
Foto: ABA Liga JTD

Đorđe Majstorović u skoku i raspoloženi Vanja Marinković, doprineli su znatno boljem utisku crno-belih u četvrtoj deonici.

Međutim, odbrana rivala bila je dovoljno stabilna da ne dopusti znatnije smanjenje prednosti. Odbranom je komandovao Branko Lazić, jedan od najefikasnijih igrača večeri, sa 11 poena.

Zabrinutost u štabu Partizana, stvorilo je proklizavanje i pad mladog Majstorovića, koji je na klupu bio ispraćen aplauzima. Nakon atraktivnog početka poslednje deonice, ostatak je bio prošaran slobodnim bacanjima Zvezde. Nadigrali su rivala u skokovima i bacanjima, kojih je bilo gotovo 30 više u odnosu na Partizan.

U donekle bizarnom razvoju događaja, Stefan Jović nije upisao nijedan poen na utakmici, uz 7 asistencija. Njegov saigrač u reprezentaciji Stefan Birčević, razigrao se krajem treće četvrtine, za nešto rezultatskog balansa.

Najefikasniji na utakmici, bio je Dženkins sa 19 poena.