U 153. Večitom derbiju, rezultat je bio 1:1. Samo dva gola, nebrojeno prekida, te igra nedostojna najveće domaće prvenstvene utakmice.

IMG_5563.JPG
Foto: J.L.

The derby between Zvezda and Partizan ended with a draw (1-1), though representing a defeat of the entire sport. The slow moving game, cut up by constant fouls gave very little viewing pleasure to around 40k fans. The stadium was becoming empty even before the final whistle.

Sudija Majo Vujović doživeo je vatreno krštenje. Njegovim odlukama nezadovoljni su  i domaći i gosti, koji smatraju da su oštećeni za penal. Sporna je bila i situacija gola za Zvezdu (34′)  koji je usledio nakon što je lopta tokom akcije završila u autu.

Prekidi zbog faulova, seckali su utakmicu, ne dozvoljavajući da se razvije stabilan ritam u bilo kom smeru na duže od dva-tri minuta. Monotoniju su razbijale bakljade sa obe tribine.

IMG_5568.JPG
J.L.

Međutim, igra nije bila nekvalitetna isključivo zbog glavnog arbitra. Dok su igrači Miodraga Božovića u rođendanski derbi krenuli stegnuto i uplašeno, prvotimci Marka Nikolića su neretko igru posmatrali sa zemlje.

Odbrana domaćina je svakako zakazala, s obzirom na to da su gol primili u 87. minutu, kada je Đurđević uspeo da upakuje loptu u protivničku mrežu. Igri slavljenika koji večeras nemaju mnogo razloga za slavlje, nije pomogao ni ponovni debi novog-starog pojačanja Nenada Milijaša. Za drugu gol-šansu falio je makar šut u okvir, koji je u završnici izostao.

S druge strane, crno-beli su generalno gledano delovali znatno spremnije i staloženije, izuzimajući suvišne situacije simuliranja. Na njih nije uticao ni aspekt gostujućeg terena i oko 40.000 hiljada navijača.

Uprkos okrugloj cifri, stadion je delovao nešto praznije nego na prethodnim derbijima, ali treba napomenuti da je susret Večitih prošao bez incidenata. Uz poslednji sudijski zvižduk, razočarani navijači, počeli su da masovno napuštaju stadion.

Gorak ukus u ustima ostaje za aktere sa obe strane brda.