Novak Đoković osvojio je rekordni, osmi Australijan open, pobedom nad Dominikom Timom u trileru od pet setova. Od ponedeljka je ponovo prvi.

Novak Đoković Aus Open 2020
Source: Tumblr

Najbolji srpski teniser prešao je niz uspona i padova, protiv malo očekivanog rivala.

Meč je otvorio otežanim osvajanjem prvog seta sa 6:4, nakon čega se Tim u potpunosti vratio u borbu za titulu sa dva uzastopna seta i potpuno šokirao branioca titule.

Međutim, u šampionskom maniru, Đoković je strpljivo čekao greške protivnika i dobrim servisima vratio situaciju pod kontrolu. Četvrti set je dobio sa rutinskih 6:3.

Glasna publika koja je većinom podržavala Dominika Tima, bila je spremna za triler petog seta. Isplatile su se vrućina i visoke cene ulaznica. U Melburnu se gledao spektakl.

Đoković je tokom druge polovine petog seta spasao brejk i oduzeo servis Timu. Meč je zatim uveo u završnicu staloženo i samopouzdano. Konačan rezultat bio je 4-6, 6-4, 6-2, 3-6 i 4-6.

Vlasnik najvećeg broja titula na Ozi openu, osvajač gren slemova u tri različite decenije sa ukupno sedamnaest najvećih trofeja setio se tragično preminulog Kobija Brajanta i zahvalio svojim navijačima na podršci.

Slavlje je zatim moglo da počne uz pesmu, igru i autograme.

Osvajanjem Australije, Đoković se od ponedeljka vraća na prvo mesto ATP liste, a broj poena koji brani sve do Madrida mu gotovo garantuje dug i miran ostanak na svetskom tronu.