Novak Đoković pozitivan je na Kovid, o čemu je danas obavestio javnost. Otkazan je Adria tur, a očekuje se testiranje ostalih učesnika.

Adria Tur Đoković
Foto: Getty

Novak i supruga Jelena imaju Korona virus, mada navode da su asimptomatični, dok su rezultati njihove dece negativni. Naredne dve nedelje će provesti u izolaciji, što potvrđuju u saopštenju koje je objavljeno na društvenim mrežama.

Teniska turneja Adria tur je krenula iz Beograda i neće dobiti završnicu u Banjaluci i Sarajevu. Osmišljena kao dobrotvorni događaj na prostorima bivše Jugoslavije, koji bi omogućio finansijsku podršku lokalnim igračima, kroz priliku da domaća publika uživo vidi neka od najvećih imena svetskog tenisa.

Nažalost, plemenita namera iznedrila je drugačiji epilog.

Sve je počelo u nedelju, kada je javnost obaveštena o pozitivnom statusu Grigora Dmitrova, uoči Đokovićevog finalnog meča u Zadru. Turnir u Hrvatskoj je momentalno otkazan, dok je publika zamoljena da napusti stadion.

Hrvatski mediji navode da je Dmitrov simptome osećao od petka, ali je odbijao da se testira sve do kraja vikenda. Bugarski teniser se prvobitno žalio na povredu lakta. U međuvremenu se zarazio i njegov kondicioni trener, te teniseri Borna Ćorić i Kristijan Groh.

Viktor Troicki je zvanično pozitivan na Korona virus od ponedeljka, zajedno sa trudnom suprugom Aleksandrom, dok se čekaju rezultati ostalih igrača.

Igrači i ostali učesnici Adria tura su tokom turneje učestvovali na različitim egzibicionim događajima, ali i u noćnom životu, te je nemoguće utvrditi tačan broj zaraženih.

Vest je potresla globalnu tenisku javnost, te se tokom popodneva oglasio veliki broj poznatih ličnosti iz sveta sporta. Dominantan je osuđivački ton zbog organizacije turnira u vreme pandemije, iako stručnjaci navode da je virus oslabio.