Partizan je odneo pobedu u polufinalu Kupa Srbije rezultatom 1:0. Jubilarni 200. Večiti derbi obeležili su prekidi, pirotehnika i jedna povreda.

Partizan 200. derbi
Foto: Twitter

Susret na stadionu Partizana pred više od petnaest hiljada navijača je otvorio bizarni izlazak na teren Vladimira Stojkovića koji je u prolazu oborio postolje za loptu, izazivajući gnev navijača Crvene zvezde.

Prvih trideset minuta su bolje iskoristili igrači Partizana, koristeći posed lopte za neutralisanje protivničkih pokušaja, uz odnos kornera 6:1. Međutim, ekipa Sava Miloševića, imala je samo jednu konkretnu šansu u 19. minutu igre, kada je odlično intervenisao Borjan.

Crveno-beli su pronašli ritam u poslednjih deset minuta prvog poluvremena, te je odnos snaga postao izjednačen. Nije manjkalo tenzije na terenu, povlačenja i koškanja, a glavni arbitar Novak Simović je lako pokazivao žute kartone. Na pauzu se, očekivano otišlo bez golova.

Zvezda je dobro otvorila drugo poluvreme. Izborili su prvo slobodan udarac, a zatim postigli pogodak, koji je poništen usled neosporne nedozvoljene pozicije. Uprkos boljem pristupu ekipe Dejana Stankovića u poređenju sa prvim delom Derbija, rezultat je bio nepromenjen.

Sadik se u nastavku postarao za razbijanje koncepcije gostiju, a stvorio je prostor za Natha koji je u 58. minutu igre postigao jedini gol na meču.

Na terenu se od sredine drugog poluvremena našla mlada nada crno-belih, sedamnaestogodišnji Filip Stevanović.

Od 80. minuta, Vladimir Stojković je morao da napusti teren, nakon sudara sa Milunovićem i zadobijenog udarca u levi bok. Zamenio ga je Nemanja Stevanović koji je preuzeo kapitensku traku. Svojevrsna talija za domaće, branio je u finalu srpskog Kupa 2017. kada je Partizan osvojio titulu.

Konstantno su upućivane molbe navijačima da prestanu s korišćenjem pirotehnike i ubacivanjem predmeta u teren, tokom sportskog događaja sa najvećom publikom na svetu u doba epidemije Kovida. Bez uspeha.

Kako se bližio kraj na JNA, bilo je više prekida, a manje fudbala. Standardna situacija za jedan domaći derbi. Nova pauza je usledila nakon što je Ostojić usled povrede noge u sudaru sa Miletićem na kratko izašao sa terena, ali se na oduševljenje domaćih navijača vratio u igru.

Sa devet minuta nadoknade, koncepcija igre se izgubila na obe strane. Lopta se haotično kotrljala između prekida dok se čekao kraj maratonskog susreta Večitih rivala.

Umar Sadik je u 100. minutu plasirao loptu ka golu Milana Borjana, koji je lako osujetio ovaj pokušaj, a igra je nastavljena u dimu baklji.

U 12. minutu nadoknade, novi juriš crveno-belih, rezultovao je kornerom. Tražena je poslednja šansa za gol. Međutim, Stevanović je legao na loptu, čime je završen 200. Derbi.

Zvezda je poražena uprkos izuzetno snažnoj startnoj postavi i velikom motivacijom za ovaj meč, s obzirom na činjenicu da su poslednju ,,Duplu krunu” osvojili 2007. godine.

Partizan će finale za jedini trofej tekuće sezone zaigrati 24. juna protiv ekipe Vojvodine koja je danas popodne savladala Čukarički u gostima minimalnim rezultatom.