Simonović slams for the win

Crveno-beli odigrali su odličnu partiju protiv Armanija u Evroligi, za pobedu od 83:70. Druga uzastopna pobeda u četiri dana i 23 poena Marka Simonovića, na oduševljenje navijača u Areni.

marko-simonovic-crvena-zvezda-mts-belgrade-eb16.jpg
MVP. Photo: Eugoleague

After a grueling week, Red Star has managed to score a second consecutive Euroleague win in four days’ time.  Lead by Marko Simonović (23p) beat Armani by 83:70 on home grounds of the Belgrade Arena. 

Ekipa Dejana Radonjića sada ima skor od 4-4 u najprestižnijem evropskom klupskom takmičenju, što pruža više nego dovoljno nade za prolazak dalje. Pred oko 15 hiljada navijača, Zvezda je pokazala hladnu glavu u ključnim situacijama, te iskustvo koje je su igrači stekli u sličnim utakmicama. Međutim, večeras je ishod bio na strani Beograđana..

Rezultat je bio prelomljen još u drugoj četvrtini, koju su domaćini osvojili sa gotovo dvostruko više poena (23:13), nakon čega je usledila završnica, možda i lakše od očekivane. Igrački je sve došlo na svoje mesto.

Precizan napad, kojim je večeras dominirao Marko Simonović (indeks 23) uz Nejta Voltersa (14p, 19), te jaka odbrana, obezbedili su neophodnu pobedu crveno-belih. Rezultat ove utakmice predstavlja svojevrsnu krunu naporne nedelje sa čak tri gostovanja i proračunatih devet hiljada pređenih kilometara.