Uspeli su! Zvezda je drugu uzastopnu sezonu u Ligi šampiona nakon izbacivanja Jang bojsa na Marakani. Slegli su se utisci, a kreću kalkulacije.

Zvezda Jang bojs mušema
Foto: J.L.

Ekipa Vladana Milojevića standardno je varirala. Nakon pospanog prvog poluvremena, Aleksa Vukanović je prijatno iznenadio sve prisutne pogotkom u 60. minutu.

Međutim, oko 60.000 navijača je ubrzo doživelo neprijatno iznenađenje. Autogol Bena kojim se oprostio od crveno-belog dresa pre odlaska u saudijsku Al-Vahdu, mogao je da dovede do preokreta kojim bi Zvezda izgubila šansu za Ligu šampiona.

Sa srcem u grlu se pratilo trošenje vremena i čekao poslednji sudijski zvižduk. Desetak minuta kasnije, vrisak, aplauz i ovacije. Crveno-beli su drugu uzastopnu sezonu u eliti.

Dok su igrači istrčavali počasni krug, oko njih su gorele baklje, a fotografi grabili poslednje kadrove koji su nedugo zatim, krasili naslovnice svih portala.

Zaćutalo je nekoliko stotina navijača Jang bojsa koji su u ,,kavezu” morali strpljivo da sačekaju vreme za odlazak sa stadiona.

Slavlje Zvezdinih navijača i fudbalera se nastavilo na tribini, a konačno je ostalo dovoljno prostora za sedenje i posmatranje detalja. Zajedničkih slikanja, ljudi koji su oduševljeno sa stadiona javljali konačan rezultat, umornih redara, televizijskih ekipa dok pakuju opremu… Novinarska meditacija, dok se sa razglasa čula himna Lige šampiona.

Beograd je spreman za novu sezonu vijorenja mušeme. Slatke muke u vidu kalkulacija za žreb i troškova putovanja traju od sinoć. U obzir dolaze ekipe poput Reala, Salcburga i Juventusa. Osim toga, moguća je i navijačka poslastica u vidu zagrebačkog Dinama.

Evropa će ponovo imati prilike da nauči pravilno izgovaranje reči Crvena zvezda, dok će beogradski crveno-beli svakom pobedom zaraditi 2.7 miliona evra. Remi je nešto jeftiniji, sa ,,neznatnih” 900.000 evra.

Sabiranjem rekorda i novčanica, dobitak u Ljutice Bogdana je izvestan tokom nove evropske jeseni.