Partizan se oporavio nakon primljenog gola i plasirao u Ligu Evrope uz napeti remi u Moldeu (1:1). Pobeda u Beogradu je omogućila crno-belima evropsku jesen i popunjavanje budžeta.

Molde Partizan LE
Foto: FK Partizan

Prioritet za igrače Sava Miloševića je bio čuvanje rezultata iz Humske, te nisu viđeni golovi u prvom poluvremenu.

Međutim, penal koji je iskoristila ekipa Moldea u 72. minutu, znatno je promenio stvari. Crno-beli su se našli u problematičnoj situaciji na stadionu Aker, koja je dovodila u pitanje njihov dalji plasman.

Pad u igri Partizana, ublažio je junak večerašnjeg susreta Nemanja Miletić, izjednačujućim golom, osam minuta kasnije.

Odbrana Beograđana je bila usporena, te su domaćini imali prilike za ponovni napad na gol Vladimira Stojkovića. Srećom po ekipu iz Humske, nijedna akcija izabranika Erlinga Moua nije bila dovoljno precizna.

Pobedom u najvažnijem dvomeču dosadašnje sezone, crno-beli su doprineli lepoj statistici za srpski fudbal. Naime, drugi put u tri godine, dva srpska kluba igraju u dva najvažnija evropska takmičenja.

Plasman u Ligu Evrope Partizanu je doneo pet miliona evra. Svaka naredna pobeda doprineti budžetu sa još 570.000 evra, dok je iznos remija 190.000 evra.

Protivnike u grupnoj fazi, crno-beli će saznati nakon žreba u petak s početkom od 13 sati, a evropsku jesen će proslaviti sa navijačima u nedelju, besplatnim ulazom na meč protiv TSC-a.