Fener je bez većih trzavica savladao Crvenu zvezdu rezultatom 60:83 u beogradskom Pioniru. Šampioni Evrolige prelomili su utakmicu još u prvoj četvrtini.

Zvezda-Fener
Foto: Euroleague

Crveno-beli su veći deo utakmice proveli u greškama, bez konstantnog šuta za tri. Pasevi su neretko završavali u protivničkim rukama. Izgubljene lopte Zvezde dovoljno govore o igračkoj nadmoći Fenera koji je imao i 26 poena prednosti u odnosu na crveno-bele.

Kada je reč o efikasnosti, ukupan indeks Zvezde bio je 63, u odnosu na Fenerov 103.

Uz trk gde god se može i mora, domaći igrači su smanjili prednost Fenera u trećoj deonici. Podstaknuti pesmom oko 4000 navijača u beogradskom Hramu košarke, znatno kvalitetnije su odgovarali na napade Fenerbahčea.

Sve inicijative Zvezde večeras su bile nedovoljne. Dovoljno je bilo pogledati klupu gostiju i trenera Željka Obradovića koji je veći deo utakmice presedeo. Razloga za stres zaista nije imao. Naime, na osnovu svega viđenog u Pioniru, Zvezda nije imala šanse za preokret. Najkorisniji je bio Dejan Davidovac, sa 18 poena.

Za Fener je Ali upisao 25 poena, a pokazali su se bivši prvotimci Zvezde: Nikola Kalinić i Marko Gudurić. Protiv bivšeg kluba, Kalinić je upisao 10 poena, dok je Gudurić upisao poen manje.

Navijači, među kojima se ponovo nisu našli organizovani, počeli su da napuštaju halu znatno pre poslednjeg sudijskog zvižduka. U nadi za boljim partijama, ali bez visokih očekivanja.