Budućnost je izjednačila u finalnoj seriji (84:80) i odvela finale ABA lige do majstorice koja će se odigrati u ponedeljak u Pioniru.

budućnost zvezda podgorica
Foto: KK Budućnost voli

Ekipa Jasmina Repeše je napravila preokret i poništila dvocifrenu prednost crveno-belih u seriji koju su predvodili Kol i Edvin Džekson.

Neutralisana je prvobitna prednost Crvene zvezde od 2:0, pa će umesto sa osvojenim peharom regionalne lige, crveno-beli doputovati u iščekivanju poslednje meč-lopte. Situacija egala više odgovara Podgoričanima koji će na krilima dve uzastopne pobede moći da zaigraju znatno rasterećenije.

Igrači Milana Tomića su izgubili zalet sa prvog poluvremena, zasnovan mahom na individualnom učinku i okreću se traženju preko potrebne pauze i konkretnijih taktičkih zamisli. Sada čekaju prednost i pritisak domaćeg terena u vidu navijača koji će nesumnjivo i treći put ispuniti beogradski hram košarke do poslednjeg mesta, očekujući pobedu.

Večerašnji meč u Morači je protekao mirnije, s obzirom na odluku da se navijačima ne dopusti sedenje u prva tri reda i na počasnim mestima.

Odluka o šampionu ABA lige pada u ponedeljak od 19 časova u atmosferi koja će, u najmanju ruku, biti napeta.